אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

בוואריה כמו פעם

פעם היא הייתה הקינוח היחיד שמוגש במסעדות, היום ממש לא - אבל עדיין שמור לה, לבוואריה הלבנה עם סירופ השוקולד, מקום ענק של כבוד בלב של כולנו. ואיזה זמן טוב יותר מעכשיו לאיזה נוסטלגיה טובה

|mako אוכל| פורסם12:30
בוואריה כמו פעם (קרן אגם) (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.594reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני מאוד מקווה שגם ילדי שנות האלפיים יודעים מה זה בוואריה, ושזה לא מהקינוחים שפינו את השטח לגמרי לטובת הקדמה. נכון שבשנות השמונים הוא היה בערך הקינוח היחיד במסעדות בארץ, אבל הוא כל כך טעים! במסעדות היו מגישים אותו כמנה בודדת על צלחת, אבל אצלנו בשכונה הייתה אמא שהייתה מכינה בוואריה בתבנית פיירקס גדולה ונותנת לנו לטרוף אותה עם כפיות ישר מהתבנית. ככה אני זוכרת אותה וככה אני הכי אוהבת אותה.

המצרכים :

לתבנית מלבנית 25*35:

  • 1 שרוול ביסקוויטים
  • כוס וחצי (360 מ"ל) חלב (ועוד קצת בשביל הביסקוויטים)
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל
  • 4 ביצים גדולות, מופרדות
  • שקית (12 גרם) אבקת ג'לטין
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
  • כף אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

  • סירופ שוקולד
  • אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה:

1מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, מחצית מכמות הסוכר, חלמונים וג'לטין. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

2כשהתערובת קרה מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצף מבריק ויציב.

3מעבירים את הקציפה לתערובת החלמונים, אבל לא שוטפים את קערת המיקסר ואת המקצף.

4מקציפים שמנת עם פודינג וניל לקצפת יציבה, ומאחדים את התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

5טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית לכיסוי מלא.

6שופכים את בלילת הבוואריה על הביסקוויטים ומיישרים.

בוואריה כמו פעם (קרן אגם). קינוח לפנתיאוןבוואריה כמו פעם (קרן אגם). קינוח לפנתיאון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

8מקשטים בסירופ שוקולד ובאגוזים קצוצים ומגישים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il