
פרעצל פיצהאפשר לקרוא לבצק הזה "בצק פרעצל", אבל אפשר גם לקרוא לו "הבצק שאף פעם לא מאכזב" וזה יהיה לא פחות מדויק. הוסיפו לזה את העובדה שהוא לא צריך התפחה - וקיבלתם ארוחת ערב מושחתת שאפשר בכיף להכין עם הילדים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
פרעצל הוא אחד המאפים הכי מהירים להכנה בבית, בעיקר בזכות העובדה שלמרות שמדובר בבצק שמרים, הבצק לא עובר התפחה - רק מנוחה קצרה של 10 דקות - ואפשר מיד לעצב אותו ולאפות. במסגרת החיבה שלי למשחקים עם הבצק הזה, הפעם הכנתי פרעצל פיצה עם גבינת גאודה (כי זה מה שהיה בבית). זה היה מין אלתור של הרגע האחרון, כי ידעתי שהבצק הזה אף פעם לא מאכזב, והתוצאה באמת הייתה מושלמת ונטרפה עד תום. פתרון נהדר לארוחת ערב קלילה, שאפשר להכין גם עם הילדים. המצרכים :לבצק (7-8 יחידות):
למלית:
לעיטור:
לבישול הפרעצלים:
אופן ההכנה:1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בצד ל-10 דקות. 2מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 3מרתיחים מים בסיר גדול על להבה גבוהה. כשהם רותחים מוסיפים סילאן וסודה לשתייה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-גבוהה. 4מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד. 5מעצבים כל כדור על משטח מקומח מעט ללחמנייה אובלית. 6מעבירים את הלחמניות למים הרותחים, 2-3 בכל פעם, ומבשלים 20 שניות מכל צד. בעזרת כף גדולה מחוררת מעבירים את הלחמניות ישירות מהמים לתבנית. פרעצל פיצה. תמיד תמיד מצליח|צילום: קרן אגם, mako אוכל פרעצל פיצה. הפעם עם גאודה|צילום: קרן אגם, mako אוכל7בעזרת סכין או מספריים חורצים במרכז כל לחמנייה חריץ לאורך (לא עד הסוף). ממלאים ברוטב פיצה ומפזרים גבינת גאודה. ממליחים מעט ומפזרים שומשום מסביב, על שולי הבצק. 8אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות והגבינה מבעבעת. מגישים חם. לא צריך תפיחה. פרעצל פיצה|צילום: קרן אגם, mako אוכלבתיאבון! ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |