
עוגת דאבל קפוצ'ינוקרן אגם לא הסתפקה בעוגה בחושה בטעם קפה, אז היא פינקה גם בקצפת עם קפה ומעל הכל גם קצת שוקולד מריר מגורר, שלא יחסר. עוגה לחה וטעימה שכל מי שאוהב קינוחי קפה יעוף עליה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
איך שאומרים לי שיש קינוח או עוגה בטעם קפה אני מתייצבת! זה אחד הטעמים האהובים עליי, ואם מדובר בעוגה בחושה ולחה שיש קפה גם בעוגה וגם בקרם שלה, אני חוגגת. העוגה הזו מאוד לחה ורכה. אני התשמשתי בהכנה שלה במחית קפה, זו מחית שקונים בחנויות שמתמחות באפייה וכיף שהיא נמצאת בבית: היא מאוד מרוכזת כך שהיא נשארת לאורך זמן. אם אין לכם מחית קפה תשתמו באבקת נס קפה - בשני המקרים האבקה או הגרגירים נספגים בקרם ורק משפיעים על הצבע והטעם, לא על המרקם. המצרכים :לעוגה (תבנית מרובעת 24 או עגולה 24):
לקרם:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה מרובעת או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. 2מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם סוכר חום בהיר עד לקבלת קצפת יציבה. 3מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף. מוסיפים מחית קפה (או נס קפה), וניל ושמן קנולה ושוב מקציפים. 4מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה וחלקה. עוגת דאבל קפוצ'ינו. למעלה: שוקולד מריר מגורר|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 6מצננים את העוגה לחלוטין ומכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם אבקת סוכר, מוסיפים את מחית הקפה/אבקת קפה ומערבבים היטב. 7מצפים את העוגה בקרם, מגרדים מעל הקרם קצת שוקולד מריר ומגישים. עוגת דאבל קפוצ'ינו|צילום: קרן אגם, mako אוכל* שומרים את העוגה במקרר עד ארבעה ימים. * לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |