
עוגיות חול שמתמוססות מעצמןזה הזמן בשנה להכין עוגיות רייבה מרוקאיות, הידועות גם כעוגיות חול, ורצוי בכמות כפולה. הן לא יפות ולא מתוחכמות, לא מורכבות ולא מפונפנות, אבל הן בדיוק מה שהתה שלכם מבקש (אחרי צום יום כיפור ובכלל)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
הבת שלי שאלה השבוע איך זה שאין לי מתכון בשום מקום לעוגיות חול, וזה נכון - למרות שאני מאוד אוהבת לאכול את העוגייה המתפוררת הזו, מעולם לא העליתי מתכון שלה. אז רגע לפני יום כיפור, כשכולם מתכוננים לצום, חושבים מה יאכלו לפני ובעיקר מה יאכלו אחרי, אני מעלה פה מתכון לעוגיות רייבה שהן באמת באמת מסורת ביום כיפור, והכי כיף שאפשר להכין אותן כמה ימים קודם והן עדיין יישארו רכות וטעימות. אני מוסיפה לבצק קצת קורנפלור ולדעתי זה ממש משפר את המרקם שלהן, ומשתמשת באבקת סוכר. גם השילוב בין שמן לחמאה מאוד מוסיף לדעתי, לכן אם אתם מחפשים מתכון פרווה אני ממליצה להמיר את החמאה במחמאה/נטורינה ולא בעוד כמות של שמן קנולה. שיהיה לכולנו צום קל וגמר חתימה טובה. המצרכים :ל-35 עוגיות:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח עם אבקת אפייה, אבקת סוכר, קורנפלור, שקדים וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. 3מוסיפים חצי מהשמן ומעבדים שוב. ממשיכים להוסיף את השמן לאט לאט עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). בודקים את הבצק: מגלגלים ממנו כדור לבדיקה, אם הוא מתפורר מוסיפים עוד שמן ומעבדים שוב. 4כשהבצק מוכן מגלגלים ממנו כדורים בגודל גולה גדולה ומניחים על תבנית האפייה באופן מרווח. 5מניחים אגוז במרכז כל עוגייה ודוחסים אותו מעט פנימה בעדינות (לפעמים העוגיות קצת נסדקות בשלב הזה, וזה בסדר). 6אופים את העוגיות 10 דקות. הן אומנם נסדקות מעט באפייה אבל נשארות לחלוטין לבנות אז אל תתפתו להשאיר אותן בתנור יותר מזה. 7מצננים ומגישים. בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |