אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

שושני שמרים עם בצק עוגיות

אם אתם מבקשים להרשים מישהו עם האפייה שלכם, זה הדבר להכין לו: שבלולי שמרים שבתוכם לא קינמון ואפילו לא שוקולד - אלא בצק עוגיות שוקולד צ'יפס מושחת וטעים. כל כך הרבה אהבות בתבנית אחת, איך אפשר לעמוד בזה?

|mako אוכל| פורסם06:21
שושני שמרים עם בצק עוגיות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

בסיום כל סדנה שלי כל אורח מקבל הביתה שקית קטנה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. את העוגיות אנחנו מכינות בבוקר, לפני שהאורחים מגיעים. באחד הימים נשאר קצת בצק והחזרנו אותו בקופסה למקרר, ואז, במקום להוציא במהלך הסדנה קרם שקדים כמו שתכננתי, הוצאתי בצק עוגיות לא אפוי והחלטתי למרוח אותו על בצק שמרים לשבלולים. יצא טעים בקטע משוגע.

אז החלטתי לאמץ את המתכון. נכון שזה קצת מושחת, אבל אם אתם מחפשים להרשים – זה חד משמעית המתכון לעשות את זה איתו. בצק העוגיות נשאר רך ונעים בבצק, והטעם וואו.

המצרכים :

לבצק (12 שבלולים גדולים):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח דק
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם חמאה רכה
  • שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב

למלית בצק עוגיות:

  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים גודל L
  • קורט מלח
  • חצי כפית מחית או תמצית וניל
  • 170 גרם (כוס ורבע) קמח לבן רגיל
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר

להברשה:

  • ביצה טרופה עם ממש מעט מים

לזיגוג:

  • רבע כוס מים
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מכינים את בצק השמרים: מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים בכף.

2מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב ולאט לאט מוסיפים עוד, אם צריך. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

4מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (או לילה שלם במקרר).

5מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית לפי הסדר. את השוקולד צ'יפס מוסיפים בסוף. מניחים במקרר או בצד.

6מרדדים את הבצק על משטח העבודה למלבן דק, ומורחים את הקרם באופן אחיד. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים בעובי של כ-3 ס"מ (או איך שאוהבים).

7מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.

8בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

9מברישים את השושנים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ואופים 25-30 דקות, עד שהם שחומים למראה.

10בזמן שהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בקלחת או סיר קטן, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.

11מיד עם צאתן מהתנור מברישים את השושנים בסירופ, ומגישים.

שושני שמרים עם בצק עוגיות. חלום של מאפהשבלולי שמרים עם בצק עוגיות. כמה אהבות בתבנית אחת!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או תחליף חמאה באותן הכמויות, ואת החלב ממירים במים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il