1 מכינים את בצק השמרים: מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים בכף.
2 מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב ולאט לאט מוסיפים עוד, אם צריך. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (או לילה שלם במקרר).
5 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית לפי הסדר. את השוקולד צ'יפס מוסיפים בסוף. מניחים במקרר או בצד.
6 מרדדים את הבצק על משטח העבודה למלבן דק, ומורחים את הקרם באופן אחיד. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים בעובי של כ-3 ס"מ (או איך שאוהבים).
7 מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.
8 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את השושנים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ואופים 25-30 דקות, עד שהם שחומים למראה.
10 בזמן שהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בקלחת או סיר קטן, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
11 מיד עם צאתן מהתנור מברישים את השושנים בסירופ, ומגישים.
שבלולי שמרים עם בצק עוגיות. כמה אהבות בתבנית אחת! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או תחליף חמאה באותן הכמויות, ואת החלב ממירים במים.