
עוגת אגוזים מקמח כוסמין של אמא שליהשבוע קרן אגם נותנת לנו הצצה למחברת המתכונים הפרטית שלה עם מתכון ישן נושן שאמא שלה הייתה מכינה: עוגת אגוזי מלך מקמח כוסמין. גבוהה, יפהפייה ופשוטה כמו שאנחנו אוהבים![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
יש לי מחברת מתכונים ישנה מלאה בגזרי עיתון ומתכונים שכתבתי בכתב יד, ומדי פעם אני מוציאה אותה ונזכרת בכל כך הרבה מתכונים ישנים שאני שומרת. השבוע פתחתי את המחברת במטרה להכין פסטה של אמא ונתקלתי במתכון של העוגה הזאת. את המתכון הזה לקחתי מאמא שלי לפני המון שנים, הייתי מכינה אותה מלא ושכחתי ממנה לגמרי. מדובר באחת העוגות הטובות! המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22/24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה (תבנית עגולה בקוטר 22/24 ס"מ). 2מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת קצף בהיר ורך (אם אין לכם מיקסר אז בקערה לטרוף כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה). 3מוסיפים לקערה שמן קנולה, יין, מלח, אגוזים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (תוודאו שלא נשארו גושים בתחתית המיקסר). לא היינו מוותרים על אבקת הסוכר|צילום: נופר צור, mako אוכל4מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 35-45 דקות (תלוי בגודל התבנית: ככל שהיא גדולה יותר - לעוגה לוקח פחות זמן להיאפות). 5מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. מתכון ממחברת המתכונים הישנה|צילום: נופר צור, mako אוכל* שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים. * ניתן להמיר את הכוסמין המלא בקמח מלא, קמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל. אגוזי מלך טחונים דק|צילום: נופר צור, mako אוכל![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |