
עוגת שיש קינמון רכה בטירוףכל כך היא רכה, העוגה הזאת, שהתקשינו להחליט אם זאת היא שנמסה בפה שלנו או אנחנו שנמסנו בתוכה. והסוד: במקום שמן או חמאה - משתמשים בשמנת מתוקה. קלי קלות (וכן, אפשר להחליף את הקינמון בשוקולד)![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
לפני כמה שנים גיליתי את נפלאות השימוש בשמנת להקצפה בעוגות. השמנת לא רק מעניקה מרקם מאוד מאוד רך לעוגה, היא גם משמשת תחליף נהדר לשמן או לחמאה. מאז הגילוי כבר הכנתי כמה וכמה ורסיות של עוגות כאלו, ועכשיו הגיע תורה של עוגת שיש קינמון. העוגה הזאת כל כך רכה, שאני פשוט נמסתי לתוך הביס שלה. היא גם ממש קלה להכנה, למרות ההפעלה של המיקסר, והיא עוגה מושלמת לקחת לים, לבריכה, לחברים או סתם להכין שתהיה בבית כי הילדים כל הזמן רעבים. המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה שמנת עם ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה (לוקח כמה דקות). 3מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (אפשר להמשיך עם בלון ההקצפה במהירות איטית). 4מעבירים שני שלישים מכמות הבלילה לתבנית. 5מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה את אבקת הקינמון ומערבבים היטב. 6שופכים את בלילת הקינמון על הבלילה הבהירה ובעזרת סכין יוצרים תנועות שיש. 7אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים ומצננים מעט. 8מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר וטורפים. עוגת שיש קינמון רכה בטירוף|צילום: קרן אגם, mako אוכל** לא אוהבים קינמון? אפשר להמיר בקקאו או במחית פיסטוק, או אפילו בכמה כפות ממרח שוקולד. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |