אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

לחמניות במילוי בראוניז

אם אתם אוהבים לחמניות עם ממרח שוקולד כנראה תעופו על הלחמניות האלה, שהן נהדרות כשלעצמן ועל אחת כמה וכמה עם מלית הבראוניז שנאפית איתן. אם אתם לא אוהבים לחמניות עם שוקולד, אין לנו על מה לדבר

|אוכל טוב, mako| פורסם15:14
לחמניות במילוי בראוניז (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

את המתכון הזה צילמתי בפעם הראשונה לפני שנה, רק שלא הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית שלו והוא עמד המון זמן וחיכה שאשפצר אותו. השבוע סוף סוף זה קרה והמתכון הוכן שוב, תוקן ושופצר, כדי שאתם תוכלו להכין לחמניות שמרים מושלמות ממולאות במלית בראוניז הכי טעימה שיש. אם לשפוט לפי ההתנפלות של המתבגרים אחרי שהן יצאו מהתנור – מדובר בהצלחה גדולה.

המצרכים :

לבצק שמרים (כ-12 לחמניות):

  • 150 מ"ל חלב
  • כף שמרים יבשים
  • 80 גרם סוכר לבן
  • שלושת רבעי כפית מלח דק
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם, מניטובה, חלה או קמח לבן רגיל
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה גודל L
  • 1-2 כפות גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה

למלית בראוניז:

  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • חצי כפית מחית/תמצית וניל
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
  • רבע כפית מלח
  • 50 גרם קמח לבן רגיל

לציפוי ולעיטור:

  • מעט מלח גס
  • ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

  • רבע כוס (60 מ"ל) מים
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מכינים בצק: מערבבים במיקסר מחצית מכמות החלב עם שמרים, סוכר, מלח וקמח לבן. מתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית ומוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה, ביצה וגבינת ריקוטה.

2מוסיפים לאט לאט ובהדרגה את יתרת החלב עד שהבצק נאסף לכדור מעט דביק (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשומן מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

3כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד, ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, להתפחה. מכסים בניילון נצמד רופף או מגבת ומתפיחים 30 דקות.

לחמניות בראוניז. אתן באות לפה הרבה?לחמניות בראוניז. אתן באות לפה הרבה?|צילום: נופר צור, mako אוכל

4מכינים מלית בראוניז: טורפים בקערה ביצים, סוכר ווניל. במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד צ'יפס.

5מעבירים את תערובת השוקולד לביצים וטורפים היטב. מוסיפים מעט מלח ואת הקמח ומערבבים שוב.

6בעזרת כלי קטן כמו קוקוט (או בידיים) יוצרים גומחה בכל כדור בצק וממלאים בתערובת הבראוניז. מפזרים מעל הבראוניז מעט מלח גס.

7מברישים את שולי הלחמניות בביצה טרופה.

8מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד להזהבה.

9בזמן שהן בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-6 דקות. מסירים מהאש.

10כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים את השוליים שלהן בסירופ סוכר, ומגישים.

לחמניות בראוניז. יפות גם מבפניםיפות גם מבפנים|צילום: נופר צור, mako אוכל

** הלחמניות במיטבן בסמוך להכנתן.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il