
עוגת תותים בחושהלא כל עוגה שווה את התותים שרכשתם במחיר פראי, אנחנו מבינים. ממש כמו משמשים, מרגע שקונים תותים הביתה מתחילים חישובי עלות-תועלת מבאסים. אז לא כל עוגה שווה את זה, אבל זאת כן![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
חבל לקנות תותים ולהכין מהם עוגה. חבל לקנות תותים ולהכין מהם ריבה. חבל לקנות תותים ולהכין מהם מוס. התותים כל כך יקרים עכשיו, אז מה תבזבזי אותם על עוגה? אלו ההודעות שאני מקבלת כשאני מעלה מתכון שקשור לתותים, שהפכו להיות פרי לא זול בכלל. אני זוכרת איך בשנים קודמות כל כך שמרתי על התותים שלי במקרר, כי הם ממש יקרים ומה פתאום לבזבז אותם על עוגה, ואז מישהו בא ודחף למקרר סיר פתיתים, התותים עברו אחורה ואחרי חודש מצאתי אותם רקובים. אגב, זה קורה לי גם עם משמשים, עוד פרי שהעונה שלו קצרה וגם במהלכה הוא יקר. אני קונה ומכניסה למקרר, ולא מוציאה אותם משם כי אני רוצה לדעת שיש לי. אחרי חודש אני עורכת להם הלוויה. חיים פעם אחת? תעשו עם התותים מה שאתם אוהבים! אני מאוד אוהבת תותים טריים, אבל חושבת שתותים בעוגה זה אחד הדברים הטעימים. ועוגת התותים והשקדים הזאת, שמכינים בתבנית פאי, יוצאת כל כך רכה, לחה וטעימה שאני בטוחה שלא תרגישו לשנייה שסתם בזבזתם תותים. המצרכים :לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית היטב. 2מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם משחתי אחיד. 3מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים וניל ומערבבים. לא, לא חבל על התותים|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מוסיפים מלח, קמח לבן, אבקת אפייה וקמח שקדים ומערבבים. 5מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מערבבים לבלילה אחידה (הבלילה מאוד סמיכה, זה בסדר). 6מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים. 7מפזרים את התותים ומפזרים עליהם סוכר וניל. 8מקשטים בשבבי שקדים ואופים 25-35 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. 9מצננים, בוזקים אבקת סוכר אם רוצים, ומגישים. רוצים להקפיא? גם אפשר|צילום: קרן אגם, mako אוכל אפשר בתבנית 24 רגילה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר24 ** העוגה נשמרת עד שלושה ימים במקרר. תגיות:תותים ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |