
עוגת ונילהסיפור של העוגה הזאת מתחיל בהתלהבות, עובר דרך שברון לב קטן ונגמר ביופי גדול, טעם נהדר והבנה שהחיים הם לא תמיד תוכנית כבקשתנו![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
העוגה הזאת הייתה אמורה להיות עוגת וניל וממרח נוצ'לה (מכירים נוצ'לה? זה מצרך שזמין היום בחנויות למוצרי אפייה וגם בסופרים גדולים. אם אין – אפשר להחליף בנוטלה או בכל ממרח שוקולד אחר). כשהכנתי אותה חשבתי שממרח הנוצ'לה יישאר במרכז העוגה וייאפה איתה, כפס יפה באמצע, אבל אז היא יצאה מהתנור וכמו שאתם רואים שכבת השוקולד צנחה לתחתית. לרגע הייתה על פניי אכזבה גדולה. כבר חשבתי לגנוז אותה, אבל אז טעמנו ממנה, וצילמנו אותה, והיא הייתה כל כך טעימה ועוד יותר יפה בתמונות, והבנו שהיא בעצם דוגמה ממש טובה לדברים שאנחנו מכינים עם ציפייה מסוימת שייצאו כמו שדמיינו או כמו שראינו אותם בתמונה אצל מישהו אחר, וכשהם יוצאים אנחנו לומדים לאהוב אותם כמו שהם יצאו אצלנו. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק 11*29 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2משמנים היטב תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית). 3מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר עד שהתערובת הופכת למשחתית. מוסיפים ביצים, וניל וחלב וטורפים שוב. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים. 5מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מפזרים את ממרח הנוצ'לה ומעליו את החצי השני של הבלילה. אם רוצים, מעבירים סכין ליצירת דוגמת שיש. 6אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מקשטים באבקת סוכר. כולנו אוהבים אותך עוגת וניל ונוצ'לה!|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |