
מגולגלות פריכות עם ריבת תותיםעם כל הכבוד למגולגלות קינדר, העוגיות המגולגלות תמיד היו כאן ותמיד יישארו. השבוע קרן אגם ניצלה את ריבת התותים הביתית שלה להכנת מגולגלות פריכות חלומיות. אם יש משהו ששווה את הפירורים - זה החמודות האלה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
בשבוע שעבר הכנו ריבת תותים ביתית בכמות מסחרית והדבר הראשון שהתחשק לי לעשות זה להכניס את הריבה לעוגיות בצק פריך. אין על מגולגלות, לא משנה עם איזה מילוי, כדי לעשות לי מצב רוח טוב כשהן עומדות בצנצנת על השיש כל סוף השבוע. סתם נו, נראה לכם שהן שורדות? אם אני מכינה אותן בשישי, בשבת בבוקר אני כבר זוללת פירורים שמישהו השאיר בלילה. הבצק הזה נמס בפה ואפשר להשתמש בכל מלית אחרת שאוהבים: תמרים/שוקולד/חלווה וכו'. המצרכים :ל-4 רולדות בינוניות:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה (או מערבבים בקערה עם הידיים) קמח, שקדים טחונים, סוכר וניל, סוכר לבן וקורנפלור. מוסיפים חמאה ושמן ומעבדים עם הידיים או בפולסים קצרים במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק. בשלב הזה אפשר לצנן את הבצק 20 דקות במקרר (אם אתם מספיק מנוסים לעבוד איתו כמו שהוא). 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים לצורת מלבן כל חלק בצק על גבי נייר אפייה מקומח היטב. 4מורחים באמצע המלבן ריבה בעזרת פלטה וסוגרים את הבצק משני הצדדים לצורת מעטפה (אפשר להיעזר בנייר אפייה). אין בעיה עם קצת חריצים|צילום: קרן אגם, mako אוכל>> זה המתכון של קרן אגם לריבת תותים 5מעבירים עם מרית או עם הידיים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6אופים את הרולדות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה. 7מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים. 8מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ומעוד זווית|צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגיות נשמרות בכלי אטום עד חמישה ימים ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |