מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

מגולגלות פריכות עם ריבת תותים

עם כל הכבוד למגולגלות קינדר, העוגיות המגולגלות תמיד היו כאן ותמיד יישארו. השבוע קרן אגם ניצלה את ריבת התותים הביתית שלה להכנת מגולגלות פריכות חלומיות. אם יש משהו ששווה את הפירורים - זה החמודות האלה

|mako אוכל| פורסם13:00
מגולגלות פריכות עם ריבת תותים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בשבוע שעבר הכנו ריבת תותים ביתית בכמות מסחרית והדבר הראשון שהתחשק לי לעשות זה להכניס את הריבה לעוגיות בצק פריך.

אין על מגולגלות, לא משנה עם איזה מילוי, כדי לעשות לי מצב רוח טוב כשהן עומדות בצנצנת על השיש כל סוף השבוע. סתם נו, נראה לכם שהן שורדות? אם אני מכינה אותן בשישי, בשבת בבוקר אני כבר זוללת פירורים שמישהו השאיר בלילה. הבצק הזה נמס בפה ואפשר להשתמש בכל מלית אחרת שאוהבים: תמרים/שוקולד/חלווה וכו'.

המצרכים :

ל-4 רולדות בינוניות:

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח לבן רגיל
  • 75 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים טחונים
  • כפית סוכר וניל
  • רבע כוס+כף (75 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות אבקת קורנפלור
  • 200 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס (50 גרם) שמן קנולה

למילוי:

  • כוס ריבה שאוהבים

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה (או מערבבים בקערה עם הידיים) קמח, שקדים טחונים, סוכר וניל, סוכר לבן וקורנפלור. מוסיפים חמאה ושמן ומעבדים עם הידיים או בפולסים קצרים במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק. בשלב הזה אפשר לצנן את הבצק 20 דקות במקרר (אם אתם מספיק מנוסים לעבוד איתו כמו שהוא).

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים לצורת מלבן כל חלק בצק על גבי נייר אפייה מקומח היטב.

4מורחים באמצע המלבן ריבה בעזרת פלטה וסוגרים את הבצק משני הצדדים לצורת מעטפה (אפשר להיעזר בנייר אפייה).

אין בעיה עם קצת חריציםאין בעיה עם קצת חריצים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> זה המתכון של קרן אגם לריבת תותים

5מעבירים עם מרית או עם הידיים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6אופים את הרולדות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה.

7מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

8מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

ומעוד זוויתומעוד זווית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגיות נשמרות בכלי אטום עד חמישה ימים

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il