
חלת קינמון רכה עם גלייזהחורף מתחיל להציץ עלינו מבין החריצים, ולנו זה מיד מדליק נורה אחת: קינמון! אז מי אם לא קרן אגם התגייסה לעזרת חבר, ומיד ניפקה לנו מתכון לחלה קצת אחרת לשבת - חלה שהיא גם עוגה שהיא גם מאפה קינמון רך ומנחם![]() צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako |
אני נתקלת לא מעט בשאלה מה ההבדל בין קראנץ לשבלולי קינמון לסינבון לרולדת שמרים לרוגלך וכו', והתשובה הקבועה שלי היא: הצורה. כי רוגלך, שבלולים, סינבון ואפילו גביניות ורולדות הן כולן עוגות שמרים מאותו הבצק (או כמעט מאותו הבצק), רק בצורות שונות. שוקולד, קינמון, חלבה, פיסטוק, שקדים - בצק השמרים ישמח לקבל לתוכו כל מילוי שאתם אוהבים. אני, כמו שאפשר לראות במתכון, תמיד אעדיף למלא את השמרים שלי בקינמון. אני פשוט אוהבת את הטעם שלו בבצק, והשילוב שלו עם הרוך של עוגת השמרים עושה לי תמיד נעים בבטן. המתכון שלפניכם הוא משהו שבין עוגת שמרים (הבצק) לחלה מפנקת רכה וטעימה (העיצוב), כי איכשהו כשמתחיל מזג אוויר קצת יותר חורפי מיד מתעורר בנו דחף לעוגת שמרים קינמון ליד התה. המצרכים :לחלה אחת גדולה:
למילוי:
להברשה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה מחצית מכמות המים, את הביצים והחמאה הרכה. 2ממשיכים ללוש למשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק רך וגמיש, ותוך כדי לישה מוסיפים את יתרת המים לאט לאט (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). 3מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר של שעה וחצי עד שעתיים. 4המלית: מערבבים בקערה קינמון עם חמאה רכה וסוכר חום למחית חלקה. שומרים במקרר. 5מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן או ריבוע גדול. 6בעזרת פלטה או כף מורחים את מלית הקינמון על כל שטח הבצק. חלת קינמון רכה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako7מחלקים את הבצק לאורכו לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה. 8בעזרת סכין חורצים כל רצועה לאורכה (לא עד הסוף, רק כדי שהמילוי יתגלה). 9קולעים את הרצועות לחלה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40-50 דקות, עד שהחלה מכפילה את נפחה. 10מחממים תנור ל-180 מעלות. 11מברישים את החלה בביצה טרופה עם מים או חלב ואופים עד הזהבה, 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. 12הגלייז: מערבבים אבקת סוכר עם מים רותחים לקבלת מרקם משחתי. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. 13מצפים את החלה ומגישים. כל אחת יותר יפה מהשנייה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako** אפשר להכין מאותה הכמות 2 חלות קטנות, במקום אחת גדולה. ייתכן שזמן האפייה יתקצר מעט. ** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או במרגרינה בטעם חמאה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |