
שבלולי בורקס פילו של שבת בבוקרבורקס פילו חם ופריך, מהסוג שעושה המון פירורים, ביצה קשה, עגבנייה חתוכה גס ומקלות של בצל ירוק. הדבר היחיד שחסר כדי להפוך את התמונה הזאת לאידיליה של שבת בבוקר הוא חוף ים. תודה לאל על הנאות פשוטות![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
איך שנחתנו ביוון, מיד התחשק לנו להכין בורקס. לא בגלל שהבורקס שקונים פה לא טעים, הוא מעולה, אלא כי הכי כיף להשתמש במצרכים שלהם ולהכין כזה לבד. אז בשבת בבוקר אכלנו אותם בחוף הים חמים חמים עם ביצה ליד, ונזכרתי כמה אני אוהבת את השילוב הקדוש הזה של קיץ, בורקס וים. מתכון ממש פשוט אבל כל כך טעים, של שבלולים שעושים מלא פירורים טובים. המצרכים :
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות. 2מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים קצת מלח אם יש צורך. 3פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים בשמן זית ומכסים בעוד עלה. מסדרים כ-3 כפות מהמלית לאורך החלק התחתון, הרחב של העלה ומגלגלים. מקפלים את הבצק לצורת שבלול. 4ממשיכים כך עם כל העלים שבחבילה, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. 5מברישים כל שבלול בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 6אופים 25-35 דקות, ומגישים חם מהתנור. שבלולי בורקס פילו עם גבינות|צילום: קרן אגם, mako אוכל** אני אוהבת להגיש עם ביצים קשות, עגבניות וענפים של בצל ירוק. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |