אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגיות תמרים נדירות

איך הופכים מגולגלות תמרים לקלות אפילו יותר? מוותרים על הקירור של הבצק, מקבלים את החמאה באהבה גם אם היא רכה וגם אם קרה מהמקרר, ובמקום גלגול מסתפקים בקיפול. והתוצאה? אפילו יותר טובה מהרגיל!

|mako אוכל| פורסם13:06
מגולגלות תמרים נדירות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.882reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אנחנו מדברים הרבה על החולשות שלנו באוכל, לאיזו מנה אף פעם לא נוכל לסרב, מה אנחנו הכי אוהבים ואיזה מאכל הכי "מסוכן" לנו כי אנחנו יודעים שלא נוכל לעמוד בפניו. אז אני לא רואה את זה כחולשה - אני פשוט יודעת שבין החך שלי לעוגיות האלה שאני כל כך אוהבת יש חיבור שמימי שאיש לא יוכל לשבור. עוגיות תמרים זו אהבה מטורפת שלי, והרבה שנים אני מכינה רולדות תמרים לפי מתכון ישן, שכולל הרבה יותר מרכיבים ועבודה מהמתכון שאני נותנת לכם היום.

בשבוע שעבר התחשק לנו משהו מתוק אחר הצהריים, אז הכנתי בצק פריך בסיסי יחסית עם מעט מרכיבים, אפילו לא ציננתי אותו אלא רידדתי מיד, ויצא שתוך 45 דקות היו בבית עוגיות מדהימות לנשנש. גם שלב הגלגול שלהרבה אנשים קשה מתבטל פה, וכל מה שצריך זה לקפל את הבצק מצד אחד על הצד השני וזהו.

יצאו עוגיות רכות פריכות והכי טעימות שהכנתי. ממליצה להכפיל כמויות, כי הן מתחסלות במהירות שיא.

המצרכים :

לכ-20 עוגיות:

  • 2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל
  • חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים (אבקת שקדים)
  • שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות מי קרח

למריחה:

  • מכל (450 גרם) ממרח תמרים

לציפוי:

  • חופן שקדים פרוסים
  • חופן סוכר גבישי לבן אטום (לא חובה)

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח לבן, קמח שקדים וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים).

2מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.

3מוסיפים כף מים קרים ומעבדים. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם ומעבדים. אל תמהרו להוסיף מים, נסו לחבר את הבצק ורק אם לא מצליח – תוסיפו.

4מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5חוצים את הבצק לשניים. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב.

6מניחים חלק בצק אחד על הנייר המקומח ומקמחים מעט את הבצק מלמעלה. מרדדים למלבן.

7מורחים מחצית מממרח התמרים.

רכות ופריכות. מגולגלות תמריםרכות ופריכות. מגולגלות תמרים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8מקפלים את החלק הימני של הבצק כלפי האמצע (הכי טוב להיעזר בנייר האפייה), ואז מקפלים את הצד השמאלי על הימני כמו מעטפה.

9מעבירים את הרולדה לתבנית (אני פשוט מגלגלת את הרולדה מנייר האפייה ישירות לתבנית), וחוזרים על כל הפעולות עם חלק הבצק השני.

10חורצים בעזרת סכין חדה חריצים לרוחב הבצק (לא חותכים עד הסוף אלא עד חצי הדרך), לסימון החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.

11מברישים את הרולדות במים ומפזרים שקדים וסוכר גבישי.

12אופים כ-35 דקות עד שהבצק מזהיב ממש מעט ומתייצב.

13מצננים לחלוטין ופורסים. מקשטים באבקת סוכר.

חותכים לעוגיות מגולגלותחותכים לעוגיות מגולגלות|צילום: קרן אגם, mako אוכל_OBJ

** העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, ואני מבטיחה לכם שהן לא יחזיקו מעמד אפילו יום אחד.

** את ממרח התמרים ניתן להמיר בממרח חלבה, שוקולד, ריבה או קרם שקדים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il