אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

בניצה גבינות

אין בית בולגרי בלי בניצה על השולחן, ואם אין לכם סבתא או דודה בולגרייה כמו לקרן אגם, הנה מתכון בניצה מנצח לתפארת המטבח הבלקני. ההכנה הכי קלה בעולם והתוצאה היא איפשהו בין בורקס מים, פשטידה ומאפה עלים

|mako אוכל| פורסם18:41
בניצה גבינות (ויוגורט) (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אני באה בבית בולגרי ובניצה תמיד היתה חלק מהשולחן שלנו. ככל ששבועות מתקרב אני מתגעגעת יותר ויותר לטעמים של השולחן הכי טעים שיש.

השנה נפטרה אחרונת הדודות המבוגרות שלי, דודה קלרי, וקצת לפני שהלכה לעולמה עוד הספקתי לבקר אצלה ולשמוע אותה מספרת לי שהיא הכינה לי בניצה. היא הייתה כל כך גאה בגינת הקשקבל הטורקי שהיא קונה בשוק והבניצה שלה היתה הכי טעימה שיש. אני לא יודעת למה לא ביקשתי ממנה מתכון, אולי לא חשבתי שזו תהיה הפעם האחרונה שניפגש, אבל הצלחתי לשחזר אותו לא רע.

אצלנו במשפחה חלק מהדודות והסבתות היו מכינות את הבניצה רק עם גבינות וחלק עם תרד. אני אוהבת שהבניצה עשויה רק מגבינות וככה גם הילדים שפחות אוהבים תרד אוכלים ממנה. היא כל כך קלה להכנה, יפהפייה והכי מזכירה לי את הבית.

המצרכים :

  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 עלי פילו (מופשרים)
  • 2 ביצים גדולות
  • שלושת רבעי (150 גרם) גביע יוגורט
  • קובייה (250 גרם) גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

>> מתכונים לשבועות

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מערבבים בקערה חמאה מומסת ושמן זית, מברישים מעט את התבנית (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. אפשר גם להשתמש בתבנית מלבנית) ומניחים בצד עד להברשת עלי הפילו.

בניצה גבינות של קרן אגםבניצה גבינות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מכינים את המלית: מערבבים בקערה ביצים, יוגורט, בולגרית, קשקבל ואבקת הסודה לשתייה עד לקבלת מסה אחידה.

4מרכיבים את הבניצה בתבנית: מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים על התבנית, מקמטים ומועכים קצת את השוליים כך שייכנס בדיוק ולא יישאר מחוץ לתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלים, עד שכל התחתית של התבנית מכוסה.

מנת בניצהמנת בניצה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4יוצקים מעל העלים את המלית באופן אחיד

5מברישים שוב בנפרד 4 עלי פילו ומניחים אותם אחד על השני בתבנית מעל המלית. אחרי שמניחים את כל העלים, חותכים את הבצק לריבועים.

6מפזרים מעל העלים את מה שנותר בקערה של החמאה והשמן, ואופים 25-30 דקות עד שהמאפה שחום למראה.

הצעת הגשההצעת הגשה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il