
עוגיות חמאה עם לוטוסעוגיות בצק פריך דקיקות ומדויקות, אפויות בעדינות לצבע זהוב בהיר וטבולות בממרח לוטוס חמים. שילוב מאופק וממכר שאולי מדבר בשקט, אבל נשאר בזיכרון הרבה אחרי הביס![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק. 2מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה). 3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי. 4מחממים תנור ל-160 מעלות. 5מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 2-3 מ"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים שווים. 6מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות. מצננים היטב. 7מחממים מעט במיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה חסינת חום, וטובלים כל עוגייה עד האמצע. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים לציפוי להתייצב (הכי טוב במקפיא). 8מעבירים לצנצנת. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |