מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגיות חמאה עם לוטוס

עוגיות בצק פריך דקיקות ומדויקות, אפויות בעדינות לצבע זהוב בהיר וטבולות בממרח לוטוס חמים. שילוב מאופק וממכר שאולי מדבר בשקט, אבל נשאר בזיכרון הרבה אחרי הביס

|mako| פורסם16:23
עוגיות לגננת, קרן אגם. עוגיות פריכות עם לוטוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהכשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 225 גרם (כוס וחצי ועוד כף גדושה) קמח
  • 2 וחצי כפות אבקת סוכר
  • 7 גרם אבקת אפייה
  • 100 חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים מביצים גודל M
  • 110 מ"ל שמנת מתוקה
  • כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק.

2מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה).

3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי.

4מחממים תנור ל-160 מעלות.

5מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 2-3 מ"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים שווים.

6מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות. מצננים היטב.

7מחממים מעט במיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה חסינת חום, וטובלים כל עוגייה עד האמצע. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים לציפוי להתייצב (הכי טוב במקפיא).

8מעבירים לצנצנת.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il