
עוגיות ריבה ורולדות תמרים מבצק אחדזה הזמן להכיר את אחד הבצקים האהובים על קרן אגם, בצק רך ונעים ופריך וקל שמתאים לסוגים שונים של עוגיות. אלה השניים שהיא מכינה השנה לצאת כיפור, בשביל לחלק לשכנים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
הבצק הזה הוא אחד היותר טובים שיצא לי להכין: בצק פריך בשילוב קורנפלור שיוצא מאוד רך ונעים לעבודה, אבל גם יציב, ומניב תוצאה מאוד מאוד פריכה בפה. הפעם חילקתי את הבצק לשלושה חלקים: מאחד הכנתי עוגיות ריבה ומהשניים האחרים מגולגלות תמרים. החלטה שלכם אם לעשות כמוני, או להכין רק את אחד הסוגים. אני אומנם לא צמה בכיפור, אבל לגמרי מתכוונת לפנק איתן את בני הבית הצמים שלי, וגם את החברים בשכונה שבכל צאת כיפור מקבלים מאיתנו מארז שווה לשבור איתו את הצום. המצרכים :לבצק:
לעוגיות ריבה (לשליש מכמות הבצק):
לרולדות תמרים (לשני שליש מכמות הבצק):
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מערבבים בקערה חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קורנפלור וחלמונים. עוגיות ריבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מוסיפים 2 וחצי כוסות מהקמח ומערבבים. הבצק אמור להתקבל רך מאוד אבל לא דביק מדי. אם חסר קמח – מוסיפים עוד. 4מחלקים את הבצק ל-3 חלקים – אחד לעוגיות ריבה ושניים לרולדות תמרים. 5לעוגיות ריבה: קורצים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים בתבנית. בעזרת קצה של כף או אפילו באצבע יוצרים בכל כדור גומה קטנה. מכניסים לגומה מעט ריבה בעזרת כפית ואופים 10-12 דקות עד להזהבה ממש קלה. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר. 6לרולדות תמרים: מערבבים ממרח תמרים עם קינמון. על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן. מורחים את ממרח התמרים ומפזרים אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדות. 7חורצים ברולדות סימוני פריסה (לא עד הסוף) ואופים 20-25 דקות, עד שהן מעט שזופות. 8מצננים, בוזקים אבקת סוכר, פורסים ומגישים. לפני אבקת הסוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל מגולגלות תמרים|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד ארבעה ימים. ** אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור כמה ימים במקרר. ** אם מכינים מכל כמות הבצק רק עוגיות ריבה, יש להכפיל את כמות המילוי בשלוש. אם מכינים רק מגולגלות יש להכפיל את חומרי המילוי ב-1 וחצי. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |