
פאי משמשים וריבת שזיפיםמתכון לעוגה כפרית על בסיס פירות קיץ חמצמצים וטעימים ובצק חמאתי. כן, הבנתם, קשה לטעות פה. אפילו שיצא לנו כיסוי לא הכי מדויק של הבצק, היא מהממת וטעימה בטירוף, עם או בלי תוספת של כדור גלידה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אני נמצאת ביוון והמשמשים פה כל כך יפים, שרק חיכיתי לרגע שבו אכין איתם משהו. הפאי הזה כל כך כפרי וטעים: החמצמצות העדינה של המשמשים עם הריבה, הבצק הפריך החם וביס של גלידת וניל. ביס חלומי באמת. המצרכים :לבצק (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים בצקL מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה או בידיים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. 2מכינים את המילוי: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את חצאי המשמשים, מפזרים מעליהם סוכר ומערבבים. מבשלים 5 דקות באש בינונית עד שכולם עטופים היטב בחמאה וסוכר מכל הצדדים. מורידים מהאש ומצננים מעט. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. פאי משמשים וריבת שזיפים|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מרדדים שני שליש מכמות הבצק על נייר אפייה מעט מקומח לצורת עיגול גדול, הופכים את הבצק על פני התבנית (משתמשים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ), מסירים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית. 5מורחים על פני הבצק ריבה (איזו שאוהבים) ומעבירים פנימה את המשמשים. מסדרים אותם על הבצק ומפזרים שקדים פרוסים. 6מרדדים את הבצק שנותר לעיגול ומניחים מעל המשמשים (אפשר לראות בתמונה שאצלי הבצק לא הספיק לכיסוי מלא של המשמשים, וזה דווקא יצא ממש יפה למרות חוסר הדיוק). אם רוצים, חורצים צורת איקס בכיסוי הבצק. 7אופים את הטארט כ-35 דקות, עד שהבצק שחום מעט והפירות מבעבעים. 8מקשטים באבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה בצד. פרוסת פאי משמשים וריבת שזיפים|צילום: קרן אגם, mako אוכל![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |