
עוגת אמא, או עוגה טורקית קלאסיתעם שם כמו "עוגת אמא" (זה הטורקים נתנו, לא אני), האם זה לא ברור שמדובר בעוגה רכה ומענגת, פשוטה להכנה, עדינה וטעימה? לא משנה מה אתם חושבים על הטורקים בימים אלה - את העוגה הזו צריך להכין![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אני אוהבת לגלות עוגות שיש להן מורשת ביתית ממקומות שונים בעולם. לאחרונה הכרתי עוגה טורקית מאוד טעימה שהטורקים קוראים לה "עוגת אמא", וזה כל כך ריגש אותי שהחלטתי להשאיר לה את השם (למרות שבטח בטורקית זה נשמע יותר טוב). מדובר בעוגה פשוטה עם יוגורט וחלב, שהחלק שהכי אהבתי בה - מעבר לרכות שלה אחרי האפייה - זה השומשום שמפזרים למעלה. אחרי האפייה הוא נותן טוויסט פשוט משגע. המצרכים :לתבנית עגולה 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל לתערובת תפוחה (לא חייבים מיקסר, אפשר במטרפה). 3מוסיפים שמן וטורפים שוב. 4מוסיפים יוגורט וחלב וטורפים. 5מוסיפים וניל, אבקת אפייה, אבקת סודה וקמח וטורפים שוב. 6מעבירים לתבנית ומפזרים שומשום. 7אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא ממש מעט לח. מצננים ומגישים. עוגת אמא. עוגה טורקית על בסיס יוגורט|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה נהדרת גם כשהיא חמה מהתנור. ** אפשר להכין את העוגה בתבנית בקוטר 26-28 ס"מ, ואז היא תתקבל מעט גבוהה יותר. ** העוגה נשמרת עד ארבעה ימים מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |