
עוגיות נוטלה צ'ואיות פשוט חלוםמכירים את העוגיות שאחרי האכילה ממשיכים להרגיש אותן בפה? ואת הרגע הקשה שבו מבינים שזהו, ההשפעה עברה, וצריך עוד אחת ומהר? כאלה הן עוגיות הנוטלה האלה של קרן אגם. השימוש על אחריותכם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
הילדים שלי חובבי נוטלה כל כך גדולים שאני קונה נוטלה בצנצנת ענקית מחנויות שמתמחות באפייה, כי הצנצנות של ה-250 גרם לא שורדות אצלנו יומיים. את המתכון הזה הכנתי היום ספונטנית, והוא יצא וואו: עוגיות נטו נוטלה שיוצאות מאוד רכות וצ'ואיות, מסוג הביסים הדביקים שנשארים בפה כמה דקות ולא בא שזה ייגמר. יש בעוגיות המון נוטלה, אבל אין בהן תוספת של סוכר מעבר לזה. אני יודעת שכמות הנוטלה נראית גדולה, היא באמת גדולה, אבל ביחס למתכונים אחרים עם המון סוכר וחמאה, באמת שהיא סבירה. המצרכים :ל-14 עוגיות:
אופן ההכנה:1מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2טורפים בקערה נוטלה עם חמאה מומסת, וניל וביצים (אפשר לחמם את הנוטלה כמה שניות במיקרו כדי שתהיה קלה יותר לערבוב, לא חובה). עוגיות נוטלה צ'ואיות (ולא, "לעיסות" זה לא אותו הדבר)|צילום: קרן אגם, mako אוכל3כשהבלילה אחידה מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה שתייה ומלח ומערבבים שוב. מעבירים למקרר ל-15 דקות. 4בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. 5יוצרים מהתערובת כדורים בידיים או בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת, ומסדרים באופן מרווח על נייר האפייה. 6אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות אפויות וסדוקות מלמעלה. מוציאים ומצננים לחלוטין. במקום סוכר: המון המון נוטלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** חשוב: העוגיות נשארות רכות אחרי האפייה ומתייצבות רק לאחר צינון. לא לנסות לאפות אותן עד שיתייצבו בתנור כי זה יהרוס אותן לגמרי. ** אפשר להמיר את הנוטלה בממרח שוקולד אחר. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |