
עוגת בננות מייפל הפוכהאם חשבתם שקרן אגם תעמוד כמו פראיירית מעל מחבת של סוכר רוחש ותחכה שיהפוך לקרמל, תחשבו שוב. איזה מזל שיש לנו אותה, בשביל ללמד אותנו שאפשר פשוט לשפוך מייפל בתחתית התבנית! קבלו עוגת בננות, אבל אחרת לגמרי![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
הקסם של המתכון הזה הוא סירופ המייפל ששופכים בתבנית לפני הבלילה, שבעצם מחליף בישול של קרמל וחוסך המון עבודה. הטעם, אגב, מעולה כאילו השקעתם את כל הנשמה. הבסיס של העוגה הוא בלילה שאני משתמשת בה הרבה, כי היא ממש טעימה גם ככה כשלעצמה. הפעם פינקתי אותה בתוספת של בננות מקורמלות ואגוזים שהפכה אותה לוואו. המצרכים :לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:
לתערובת האגוזים:
אחרי האפייה:
אופן ההכנה:1מקציפים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום 5-6 דקות, לקבלת תערובת תפוחה. 2מוסיפים שמן וממשיכים להקציף. מוסיפים שמנת חמוצה ווניל ומקציפים שוב. 3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 4מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, בתחתית ורצוי גם בדפנות (לחלופין אפשר לשמן את הדפנות). 5מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים עם הסוכר החום והקינמון. 6מוזגים חצי כוס מייפל לתבנית, מפזרים על המייפל את הבננות ועליהן את תערובת האגוזים. 7מוזגים מלמעלה את בלילת העוגה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. 8כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ושופכים את יתרת המייפל מעל. עוגת בננות מייפל עם טריק|צילום: קרן אגם, mako אוכל עוגת בננות הפוכה. יש גם אגוזים במסיבה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל9מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד. ** לגרסה פרווה ממירים את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |