
מקלות לחם שום ומוצרלה שמנמנים ורכיםהמשפחה של קרן אגם רגילה לפיצה ביתית בכל שבת, וראו זה פלא: נמצא לחם השום שהצליח לנצח את המסורת. ככה זה כשהבצק עבה, הטעם ממכר והגבינה נמתחת מפה עד מוצאי שבת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
ימי שבת הם הימים שבהם אנחנו אוכלים הכי הרבה בצק. לא שאין אצלנו בצק בימים אחרים, אבל שבת זה יום שמתחיל בבורקס, ג'חנון או לחם מטוגן ונגמר בפיצה - כל סוג של פיצה או בצק שמנמן שיש עליו גבינה צהובה בא בחשבון. לשבת האחרונה הכנתי מגש של מקלות שום מבצק פיצה רך ושמנמן שמזכיר פיצות עבות, למי שאוהב כמוני הרבה בצק. על הבצק מרחתי חמאת שום ועשבי תיבול שאני מכינה לבד בבית, ופיזרתי הרבה גבינה. זה יצא פשוט מטורף, חתכתי את המגש למקלות ותוך שנייה כולם חוסלו. מסקנה: זה אחד המתכונים לשמור ולהכין כל שבת. המצרכים :לבצק (לתבנית מלבנית 30 על 45 ס"מ):
לחמאת השום:
לפיזור:
לשימון התבנית:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, שמן זית, סילאן ומלח. מוסיפים מחצית מהמים ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים מים לאט לאט (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). הבצק אמור להתקבל חלק וגמיש ולהישאר דבוק לתחתית הקערה ולא לשוליים. 2לשים בסך הכל 10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו בפנים שיצופה בשומן. מכסים בניילון או שקית ומתפיחים שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר. 3מכינים חמאת שום: מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש, מלח, פלפל ופטרוזיליה למחית חלקה. מניחים בצד. רגע לפני החיסול|צילום: קרן אגם, mako אוכל נוסה פעם אחת ואומץ|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים שמן זית. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מרדדים ומעבירים לתבנית. בעזרת הידיים מרחיבים אותו מעט, שישב טוב ויכסה את כל התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד 45 דקות, או עד שהבצק תפוח למראה. 5מחממים תנור ל-190 מעלות. 6מורחים את חמאת השום על הבצק בעזרת הידיים או עם כף. מפזרים גבינת מוצרלה ואופים 20-25 דקות, עד שהמאפה שחום למראה. 7מוציאים למשטח עבודה נוח, מחלקים למלבנים או ריבועים ומגישים חם חם. לאוהבי הפיצה העבה|צילום: קרן אגם, mako אוכלבתיאבון! ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |