אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

פוקצ'ות זעתר של קרן אגם

בדיוק בזמן לחופש הגדול, קרן אגם חולקת איתנו את המתכון לפוקצ'ות הזעתר השמנמנות והממכרות שלה. רק בקשה אחת יש לה: תשתמשו בזעתר טרי, כי אין מבאס יותר מזעתר ששכב במגירה ונהיה מריר. התמכרות נעימה למתפיחים

|mako אוכל| פורסם14:00
פוקצ'ה זעתר של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:3.966reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

השבוע אני בתאילנד ורגע לפני נסיעה הכנתי פוקאצ’ות זעתר שאני כל כך אוהבת להגיש, ואני לא מבינה איך עד היום המתכון שלהן לא עלה פה. הן רכות, שמנמנות וטעימות ואני בטוחה שתתמכרו אליהן.

תמיד אפשר לשחק עם התוספת אם בא לכם לגוון, למרות שעם תוספת הזעתר הפוקצ'ות האלה היסטריות. אני קונה זעתר טרי, זה מאוד חשוב בעיניי שלא יהיה ישן ומריר - ככה שמומלץ מאוד לטעום קצת מבקת הזעתר לפני שמכינים ולוודא שאין לה טעם לוואי.

המצרכים :

לבצק (7-8 פוקצ'ות):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/חלה/פיצה
  • כף שמרים יבשים
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • כף מלח דק
  • 2-3 כפות שמן זית
  • כוס-כוס וחצי (240-360 מ"ל) מי ברז

לממרח זעתר:

  • חצי כוס (100 מ"ל) שמן זית
  • 3-4 כפות אבקת זעתר

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח, שמן זית ומחצית מכמות המים. מוסיפים עוד מים במזיגה איטית והדרגתית (ייתכן מאוד שלא יהיה צורך בכל הכמות).

2ממשיכים ללוש 10-12 דקות עד לקבלת בצק גמיש חלק ומעט דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית (ואל תוותרו על החלק שנדבק לתחתית המיקסר - הוא עושה את כל ההבדל בבצק).

3מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיהיה מצופה שומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומעבירים להתפחה של לילה במקרר או למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.

4מחלקים את הבצק ל 7-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לעיגול.

5מניחים את כל העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ודואגים למרווח בין כל עיגול.

6מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה לפחות או 3-4 שעות במקרר.

7מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתנור תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט ומחממים אותה היטב.

8מערבבים בקערה שמן זית וזעתר עד לקבלת ממרח חלק. בינתיים מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, ומקמחים אותה מעט.

פוקצ'ות זעתר שמנמנות וטעימותפוקצ'ות זעתר שמנמנות וטעימות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8מכינים את הפוקאצות: מותחים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה ומניחים על התבנית החמה. מניחים במרכז כל פוקצ'ה ככף ממרח הזעתר ומורחים לאורכה. חוזרים על אןץה פעולה עם שאר הכדורים.

9אופים את הפוקצ'ות בתנור (עדיין על 230 מעלות) למשך 7-9 דקות עד להזהבה של הפוקאצות, מוציאים ומיד מברישים אותן בשמן זית.

* מי שלא רוצה זעתר יכול להבריש את הפוקצ'ות במעט מים, לפזר מלח גס ולאפות, או להניח במרכז כל תוספת אחרת שאוהבים

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il