אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

עוגת התפוזים הכי טובה (וגבוהה) של קרן אגם

כשקרן אגם, אישה שהכינה כמה טורטים בחייה, אומרת לנו שזה הטוב ביותר שלה - אנחנו עוצרים הכל והולכים להכין אותו. הסוד למרקם ולגובה טמון במיץ תפוזים קנוי וקצת ממותק, ככה שאפילו לא צריך לסחוט או להזיע

|אוכל טוב, mako| פורסם14:00
טורט תפוזים של פעם עם טריק (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.5970reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זו עוגת הטורט הטובה ביותר שהכנתי מימי, והכנתי כמה.

אני זוקפת את הגובה, המרקם והטעם שלה לזכות מיץ תפוזים קנוי שהוא קצת ממותק, ועשה שינוי מאוד גדול. באמת שאין חובבת עוגות של פעם גדולה ממני, ואני יכולה להתבונן שעות בטורטים גבוהים מכוסים באבקת סוכר.

המצרכים :

תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור:

  • 6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבון וחלמון
  • כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים קנוי
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מעלים את מהירות המיקסר, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד תוך כדי הקצפה.

3מוסיפים שמן, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף.

טורט תפוזים של פעםאיזה גובה!|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (הכי טוב להמשיך עם המקצף של המיקסר אבל במהירות בינונית).

5יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת (תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור).

6אופים כ 60-70 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה.

טורט תפוזים של פעםמגישים עם מלא אבקת סוכר|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

7מוציאים מהתנור. אם משתמשים בתבנית אנג׳ל - הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. אם משתמשים בכל תבנית אחרת, פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.

8מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.

שאלות תשובות

אפשר להכין את העוגה עם מיץ תפוזים טרי?

כן.

אפייה על טורבו או חום עליון-תחתון?

חום עליון-תחתון.

אפשר להכין בתבנית עגולה רגילה, בלי חור באמצע?

כן, העוגה פשוט תצא טיפה פחות גבוהה.

כשהפכתי את העוגה היא התפרקה. למה?

כנראה שלא הייתה אפויה עד הסוף.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il