
עוגת התפוזים הכי טובה (וגבוהה) של קרן אגםכשקרן אגם, אישה שהכינה כמה טורטים בחייה, אומרת לנו שזה הטוב ביותר שלה - אנחנו עוצרים הכל והולכים להכין אותו. הסוד למרקם ולגובה טמון במיץ תפוזים קנוי וקצת ממותק, ככה שאפילו לא צריך לסחוט או להזיע![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
זו עוגת הטורט הטובה ביותר שהכנתי מימי, והכנתי כמה. אני זוקפת את הגובה, המרקם והטעם שלה לזכות מיץ תפוזים קנוי שהוא קצת ממותק, ועשה שינוי מאוד גדול. באמת שאין חובבת עוגות של פעם גדולה ממני, ואני יכולה להתבונן שעות בטורטים גבוהים מכוסים באבקת סוכר. המצרכים :תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מעלים את מהירות המיקסר, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד תוך כדי הקצפה. 3מוסיפים שמן, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף. איזה גובה!|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako4מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (הכי טוב להמשיך עם המקצף של המיקסר אבל במהירות בינונית). 5יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת (תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור). 6אופים כ 60-70 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה. מגישים עם מלא אבקת סוכר|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako7מוציאים מהתנור. אם משתמשים בתבנית אנג׳ל - הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. אם משתמשים בכל תבנית אחרת, פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ. 8מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים. שאלות תשובותאפשר להכין את העוגה עם מיץ תפוזים טרי? כן. אפייה על טורבו או חום עליון-תחתון? חום עליון-תחתון. אפשר להכין בתבנית עגולה רגילה, בלי חור באמצע? כן, העוגה פשוט תצא טיפה פחות גבוהה. כשהפכתי את העוגה היא התפרקה. למה? כנראה שלא הייתה אפויה עד הסוף. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |