
עוגת פקאנים קרמל הפוכההעוגה הזאת התחילה כבחושה פשוטה עם אגוזים קצוצים וקינמון, וחזרה עם השנים בשלל וריאציות. הפעם קרן אגם לוקחת את הבלילה המנצחת הזאת עוד צעד קדימה - ומוסיפה לה תחתית מטריפה של קרמל ופקאנים![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
לאמא שלי הייתה עוגה שהיא הייתה מכינה לנו כל השנים עם קינמון ואגוזים, והיא הייתה כל כך טעימה שהפכתי את הבלילה שלה לבסיס להמון עוגות, וזה תמיד מצליח. במקור מדובר בעוגה עם פירורים, כאן הפכתי אותה לעוגת פקאן קרמל הפוכה והיא בהחלט אחת ההצלחות הגדולות שלי (ושל אמא). המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק:
לקרמל פקאן:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה. משמנים את הנייר בספריי שמן. 2מתחילים עם תערובת הקרמל והפקאן: ממיסים במחבת או סיר קטן את החמאה (120 גרם) יחד עם הסוכר החום בהיר (100 גרם), מוסיפים מייפל ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות האפייה באופן שווה ומשטחים על התחתית. לפני אפייה. כבר הורסת|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako הו העושר|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako3מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ומרית) חמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים ושמנת חמוצה. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים מחצית מהבלילה לכל אחת מהתבניות ומיישרים. 6אופים 35-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, ממתינים 5-7 דקות והופכים את העוגות על צלחות הגשה. פרוסה אחת בשבילנו|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako** לגרסת פרווה ניתן להמיר בבלילת העוגה את החמאה במרגרינה בטעם חמאה, בנטורינה או בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים או שמנת פרווה באותה כמות; בקרמל פקאנים אפשר להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בנטורינה. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |