
לטקס - לביבות קלאסיות לחנוכהאיך יכול להיות שעד היום קרן אגם לא העלתה אף מתכון ללטקס? לא יכול להיות, אבל עובדה. אז הנה המתכון שלה, וכפיצוי גם כמה רעיונות לשדרוג![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
זה לא שאין מתכון ברשת ללביבות תפוחי אדמה, אבל אני אף פעם לא העליתי מתכון כזה, ומבקשים ממני המון, אז המדור השבוע מגיש באהבה מתכון בסיסי ללטקעס - הלביבה החביבה בגרסה הקלאסית שלה, וגם עם כמה רעיונות לגיוון. המצרכים :16-20 לביבות:
אופן ההכנה:1קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגררים בפומפייה. 2מגררים גם את הבצל (טיפ לחיים: אם תניחו לידכם 2-3 ריבועי נייר מגבת ספוגים במים – זה ימנע את הצריבה בעיניים). 3סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה. 4מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. בשלב הזה אפשר להעביר את התערובת למקרר או לטגן ממנה מיד לביבות. 5מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב, ובעזרת 2 כפות מעבירים תלוליות מבלילת הלביבות לשמן החם. 6מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה מאוד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. 7מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה וקצת בצל ירוק בצד. שדרוגים ותוספות:** אפשר להמיר 2 תפוחי אדמה ב-3 זוקיני מגוררים או בבטטה גדולה ** אפשר להוסיף לבלילה חצי כוס גבינת גרנה פדנו, קשקבל או פרמזן מגוררת ** אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |