
רוזלך שוקולד מבצק פריךכשחושבים על רוזלך חושבים על שמרים, אבל הפעם אנחנו עם סגנון קצת אחר: הרוזלך האלה הם בעצם עוגיות מגולגלות, מהסוג שבערב שמים בצנצנת ובבוקר הופ – לא ברור לאן כולן נעלמו![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
המילה רוזלך מתקשרת מיד לבצק שמרים, כי איתו מכינים אותן במקור, ואילו אלו בכלל עוגיות בצק פריך - אבל צורת ההכנה שלהן ממש מזכירה רוזלך, ומכאן השם. אלה בדיוק בדיוק העוגיות שאנחנו מכינים ומתגאים להניח בצנצנת על השיש, ואז למחרת מוצאים את הצנצנת פתוחה, עם המכסה בצד, וכמובן ריקה לחלוטין. אני הכנתי אותן ליושבי הבית שמכורים כרגע למונדיאל, במחשבה שאחרי הפיצות שהם מזמינים לעצמם יהיה להם מתוק שהם אוהבים. הייתי בטוחה שהן יספיקו ליומיים-שלושה אבל העוגיות לא שרדו מעבר למשחק של ברזיל-קוריאה, אז הלכתי מיד להכין שוב. המצרכים :ל-4 רולדות קטנות (סה"כ 40 עוגיות):
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לפירורי בצק. 2מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. אם בשלב הזה הבצק מרגיש דביק מדי מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לכדור. בלי אבקת סוכר|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako ועם|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako3עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות. 4מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה חלקים. 5מרדדים כל חלק בצק על משטח מקומח היטב לעובי 2 מ"מ, ומורחים ממרח שוקולד. משאירים שוליים נקיים של 1-2 מ"מ. 6מגלגלים את הבצק לרולדה. מניחים על מגש, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מעבירים למקרר ל-30 דקות. הכיסוי יעזור?|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako7מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 8מוציאים את הרולדות מהמקרר ופורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ. 9מסדרים את העוגיות בתבנית בעמידה ואופים 17-20 דקות, עד להשחמה קלה (לא לאפות יותר מדי). 10מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
קרוב קרוב|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako** לגרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים. ** את ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה, ממרח לוטוס, ממרח חלבה או כל ממרח אחר שאוהבים. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |