
מקלות בצק עלים וקרם שקדיםגם אתכם הצירוף "קרם שקדים" ישר מלחיץ? אותנו הוא הפחיד ממש, עד שגילינו שמדובר במשהו שמערבבים בקערה ושהמצרך הכי נדיר בו הוא שקדים טחונים. בקיצור, תכינו, זה קל וטעים נורא![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
בהתחלה חשבתי שאני מכינה פה מתכון לשעת צרה, כזה שיהיה קליל ויתאים לזמנים שחייבים איזה קינוח זריז, אבל אז הבנתי שמדובר במתכון שיהיה לי מאוד קשה לא להכין עוד ועוד, כי הוא פשוט יצא הרבה יותר מדי מוצלח. אפשר להגיש אותו חם ליד גלידה ואפשר גם ככה, בתור עוגיות מתפצחות וטעימות. את קרם השקדים אפשר לשדרג עם 2-3 כפות מחית פיסטוק, או נוטלה או לוטוס. זה ייקח אותו למקום אחר, אבל לא פחות טוב. המצרכים :ל-14-16 מקלות:
לקרם שקדים:
להברשה:
לקישוט
אופן ההכנה:1מכינים קרם שקדים: מערבבים את כל מצרכי הקרם לקבלת מסה אחידה. אם לא משתמשים מיד - שומרים במקרר. 2מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 3פורסים את בצק העלים ומחלקים אותו לשניים. מורחים את קרם השקדים על אחד החצאים בנדיבות (אפשר בכף או בפאלטה). אין צורך להשאיר שוליים נקיים. אם נשאר קרם שקדים אפשר להקפיא אותו או לשמור במקרר. 4סוגרים את החלק השני של הבצק מעל קרם השקדים. 5מחלקים את הבצק לאורך בעזרת גלגלת פיצה לרצועות בעובי 2-3 ס"מ. מחלקים שוב לרוחב, לשני חלקים. יתקבלו בערך 14 רצועות. מקלות בצק עלים וקרם שקדים. מושלם עם גלידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל מושלם גם בלי גלידה|צילום: קרן אגם, mako אוכל6מברישים את פני הבצק בחלמון טרוף ומפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל. 7אופים 20-25 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ** את השאריות, אם יש, שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים (אפשר לחמם שוב בתנור להחזרת הפריכות). ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |