
גאלט פסטו, זוקיני וקשקבלזאת פיצה? זה קיש? לא ולא, מדובר בבן המשפחה המגניב יותר, הגאלט - בצק פריך עם תוספות טעימות וקיפול מרושל של השוליים. מרושל מרושל, אבל וואו כמה טעים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
גאלט מבצק פריך הוא אחד המאפים הכי קלים וזריזים להכנה שיש, וכמעט בכל אירוח יש אצלי אחד כזה. מכיוון שיש לנו צמחונים במשפחה, זה תמיד סוגר לי פינה בשבילם. הפעם הכנתי גאלט עם פסטו שתמיד יש לי בבית, גבינה מגוררת וזוקיני שלא דורשים אפילו בישול מקדים. הטעם וואו, העבודה מעטה יחסית והבצק כיפי לעבודה. אמרתם את זה, אמרתם מתכון לסוכה. המצרכים :לבצק פריך (לגאלט אחד):
למילוי:
לפסטו:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים פסטו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם משחתי. אם צריך, מוסיפים עוד שמן ו/או מלח. 2שוטפים את הזוקיני ומנגבים. קולפים אותם בקולפן לפרוסות דקיקות לאורך. 3מערבבים את הזוקיני בקערה עם מעט מלח ושמן זית (בידיים). מניחים בצד. גאלט זוקיני וגבינות. האח הקול של הקיש|צילום: קרן אגם, mako אוכל ותכלס גם בן דוד של פיצה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4הבצק: בקערה גדולה או במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, זעתר וחמאה לפירורים. מוסיפים מעט מים ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים עוד מים, עד שהבצק מתגבש לכדור רך ונעים. 5מחממים תנור ל-190 מעלות. 6מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול גדול. מורחים רוטב פסטו ומשאירים שוליים נקיים. 7מפזרים את גבינת הקשקבל באופן אחיד על הפסטו, ועליה מניחים את רצועות הזוקיני. מסדרים ככה שהם יכסו את הגבינה. 8מפזרים מעל הזוקיני גבינה בולגרית. 9מקפלים את שולי הבצק פנימה, ומברישים בביצה טרופה. 10מעבירים לתבנית תנור ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק שחום למראה והגבינות נראות שזופות. מעבירים את הטארט עם נייר האפייה לצלחת או מגש עץ גדול, פורסים ומגישים חם. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |