אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

גאלט פסטו, זוקיני וקשקבל

זאת פיצה? זה קיש? לא ולא, מדובר בבן המשפחה המגניב יותר, הגאלט - בצק פריך עם תוספות טעימות וקיפול מרושל של השוליים. מרושל מרושל, אבל וואו כמה טעים

|mako אוכל| פורסם06:09
גאלט פסטו, זוקיני וקשקבל  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.736reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

גאלט מבצק פריך הוא אחד המאפים הכי קלים וזריזים להכנה שיש, וכמעט בכל אירוח יש אצלי אחד כזה. מכיוון שיש לנו צמחונים במשפחה, זה תמיד סוגר לי פינה בשבילם. הפעם הכנתי גאלט עם פסטו שתמיד יש לי בבית, גבינה מגוררת וזוקיני שלא דורשים אפילו בישול מקדים. הטעם וואו, העבודה מעטה יחסית והבצק כיפי לעבודה. אמרתם את זה, אמרתם מתכון לסוכה.

המצרכים :

לבצק פריך (לגאלט אחד):

  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן רגיל
  • חצי כפית מלח דק
  • 150 גרם חמאה מהמקרר, בקוביות
  • חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
  • 2 כפות מי קרח

למילוי:

  • פסטו (ראו מיד)
  • 2 זוקיני
  • מלח
  • מעט שמן זית
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית

לפסטו:

  • חבילת עלי בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • חופן צנוברים לא קלויים
  • מעט מלח גס
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לציפוי:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מכינים פסטו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם משחתי. אם צריך, מוסיפים עוד שמן ו/או מלח.

2שוטפים את הזוקיני ומנגבים. קולפים אותם בקולפן לפרוסות דקיקות לאורך.

3מערבבים את הזוקיני בקערה עם מעט מלח ושמן זית (בידיים). מניחים בצד.

עודמתכונים לסוכות

גאלט זוקיני וגבינות. האח הקול של הקישגאלט זוקיני וגבינות. האח הקול של הקיש|צילום: קרן אגם, mako אוכלותכלס גם בן דוד של פיצהותכלס גם בן דוד של פיצה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4הבצק: בקערה גדולה או במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, זעתר וחמאה לפירורים. מוסיפים מעט מים ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים עוד מים, עד שהבצק מתגבש לכדור רך ונעים.

5מחממים תנור ל-190 מעלות.

6מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול גדול. מורחים רוטב פסטו ומשאירים שוליים נקיים.

7מפזרים את גבינת הקשקבל באופן אחיד על הפסטו, ועליה מניחים את רצועות הזוקיני. מסדרים ככה שהם יכסו את הגבינה.

8מפזרים מעל הזוקיני גבינה בולגרית.

9מקפלים את שולי הבצק פנימה, ומברישים בביצה טרופה.

10מעבירים לתבנית תנור ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק שחום למראה והגבינות נראות שזופות. מעבירים את הטארט עם נייר האפייה לצלחת או מגש עץ גדול, פורסים ומגישים חם.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il