אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

מגולגלות טחינה ואגוזים

אחרי שגלגלה לחיילים עוגיות עם תמרים, עם ריבה ושוקולד ואפילו עם פיסטוק, קרן אגם עלתה על שילוב חדש שהוכיח את עצמו כליגה אחרת - בעיקר לחובבי החלבה אבל גם לכל השאר. אז יאללה, תצטרפו לגלגול?

|mako אוכל| פורסם09:23
מגולגלות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.657reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

נדמה שבתקופה הזו, כשכל המדינה רק אופה ואופה לחיילים, עוגיות מגולגלות הפכו למשהו שמכינים כמעט בכל בית ושולחים בקופסאות יפות לצבא. כבר הכנתי מגולגלות עם תמרים, מחית פיסטוק, מילאתי בריבה ובשוקולד, ואתמול החלטתי לנסות להכין גם עם טחינה ואגוזים. יצא מדהים! הבצק רך ונמס בפה, וכמובן שאפשר להשתמש בו גם למילויים אחרים.

המצרכים :

לבצק (30-40 עוגיות):

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
  • שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר קנוי)

למילוי:

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כוסות אגוזים טחונים, מה שאוהבים (אני ערבבתי אגוזי לוז ופקאנים)
  • אופציה: כפית קינמון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המילוי: טוחנים היטב במעבד מזון אגוזים וסוכר לבן. מוציאים לקערה, מוסיפים טחינה ומערבבים (אפשר רק לערבב הכל בקערה כמו בסרטון, אבל אז יש סכנה שהסוכר יימס פחות טוב). מי שאוהב קינמון יכול להוסיף.

2הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן, אבקת אפייה ואבקת סוכר (אפשר לעשות את זה גם בקערה עם הידיים או במיקסר עם וו גיטרה, במקרה הזה עדיף שהחמאה תהיה רכה).

3מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק. מוסיפים שמן קנולה ומיץ תפוזים ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

כאלה מגולגלות עדיין לא הכנתםמגולגלות אגוזים וחלבה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון של מינימום 30 דקות במקרר.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח ומקמחים אותו. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

7מרדדים חלק בצק אחד למלבן, לא דק מדי כדי שלא ייקרע אבל גם לא מאוד עבה. מורחים בעזרת פלטה או כף ממרח טחינה (משאירים שוליים נקיים). מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה (הכי נח להיעזר בנייר האפייה לגלגול מדויק). מעבירים בעדינות לתבנית, וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק .

8מסמנים בעזרת סכין חדה חריצים בבצק במרחקים של 2-3 ס"מ. החתך צריך להיות בעומק מילימטר ולא יותר - זה רק סימון שיעזור לנו בחיתוך קל אחרי האפייה.

9אופים את הרולדות כ-20 דקות, עד הזהבה.

10מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לעוגיות ומגישים.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה. אני לא ממליצה להמיר את כל כמות השומן בבצק בשמן קנולה.

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד שלושה-ארבעה ימים.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il