
פוקצ'ה שומשום קלה ומטריפהאם מכינים את המתכון כלשונו לוקח בערך 3 שעות מרגע שפותחים את שקית הקמח ועד שמתחרעים על פוקצ'ה חמה ורכה כמו חלום. אבל האמת היא שאפשר לקצר תהליכים, ועדיין יוצא מעולה. אפילו קרן אגם בעצמה אומרת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
יש לי בצק קבוע שבכל שבת אני מכינה ממנו פיצות או פוקצ'ות, והוא נדיר! הוא קל להכנה, לא דורש התפחות ארוכות ויוצא אלסטי וגמיש וכיפי לעבודה. אפשר להתפיח את הבצק לפי הזמנים המצוינים במתכון, אבל מניסיוני גם כשמקצרים את הזמנים הוא מאוד נעים ומוצלח לעבודה, ויוצא נהדר ומרשים אחרי האפייה. הפעם הכנתי ממנו פוקצ'ות מעוטרות בשומשום, שמעניק להן ציפוי נהדר וקצת מתקתק. הן יצאו כל כך רכות וטעימות שפשוט לא היה אפשר להפסיק לאכול מהן. המצרכים :ל-4-5 יחידות:
לתוספות:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים במיקסר את המלח, השמרים, הסוכר והמלח עם מחצית מכמות המים. תוך כדי לישה מוסיפים את השמן ואת יתרת המים במזיגה איטית, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ודביק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק לתחתית הקערה. לשים את הבצק במשך 12 דקות בסך הכל. 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים ומתפיחים שעה וחצי. 3מחממים תנור ל-250 מעלות. אם יש אבן שמוט - מכניסים אותה לתנור לפני החימום. אם אין - מכניסים תבנית תנור הפוכה. 4הכנת הפוקצ'ות: מחלקים את הבצק ל-4-5 ומכדררים לכדורים. מניחים את הכדורים למנוחה של כ-30 דקות. 5ממלאים קערה במים. טובלים כל כדור בצק במים ומותחים לרצועת בצק דקה וארוכה. טובלים את הרצועה בשומשום ומסדרים על נייר אפייה. 6מכניסים בזהירות רבה את נייר האפייה לתנור - על אבן השמוט או התבנית ההפוכה. אופים 10-15 דקות, עד הזהבה. מורחים בשמן זית מעורבב עם קצת מלח אטלנטי ומגישים מיד. פוקצ'ה שומשום של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל פוקצ'ה שומשום. מגישים חם חם|צילום: קרן אגם, mako אוכל** לפוקצ'ה בטאבון - מחממים את הטאבון ל-350 מעלות במשך כ-40 דקות. מכניסים את הפוקצ'ות לדקה-שתיים, עד השחמה (כדי להגיע לאפייה אחידה - מסובבים את הפוקצ'ות בפנים). ** מומלץ להגיש עם קערית של שמן זית וחומץ בלסמי. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |