
מאפה מהיר עם גבינות, פטריות ובצלאם עד עכשיו לא החזקתם במקרר חבילה של בצק מצונן מוכן - מהיום הוא ייכנס קבוע לרשימת הקניות שלכם. קרן אגם תקתקה טארט פטריות ובצל עם מיקס גבינות, והמחמאות זרמו מעצמן. מעט עבודה ותוצאה מושלמת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
אין כמו לתקתק מאפה בכמה דקות עבודה ולעוף על עצמנו כשמחמיאים לנו עליו, הפעם טארט פטריות ובצל זריז שהכנתי ממה שהיה במקרר ויצא מושלם. נכון, יש לי תמיד בצקים מצוננים במקרר. זה פתרון קסם לממהרים או לכאלו שמפחדים להכין בצק לבד. ממליצה לכם להוסיף את בצק כזה קבוע לרשימת הקניות, כי תמיד תמצאו מה להכין איתו. פההשתמשתי בבצק מצונן לפיצה, ואפשר להשתמש גם בבצק עלים מצונן. המצרכים :
להברשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-190 מעלות. 2מחממים מעט במיקרוגל את גליל גבינת העיזים ומערבבים היטב (הגבינה נמסה מהחום וקל יותר לעבוד איתה). שימו לב שעובדים בפולסים קצרים לא לשרוף את הגבינה. 3מוסיפים לגבינת העיזים חלב, לאבנה, גבינת ריקוטה, את הגבינה הצהובה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. 4מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והפטריות עד שהבצל הופך לשקוף. פריסה גסה. הכי כיף|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מוסיפים כמה עלי בזיליקום, מערבבים היטב ומניחים בצד. 6משמנים מעט תבנית בשמן זית ופורסים עליה בצק מצונן, כשדואגים להשאיר שוליים של בצק מחוץ לתבנית. מניחים את תערובת הפטריות מעל הבצק, ומעליה יוצקים את בלילת הגבינות. 7מקפלים את עודפי הבצק פנימה מעל הבלילה (הבצק לא אמור לסגור לחלוטין את הגבינות) ומברישים את הבצק בביצה טרופה. 8אופים 30-35 דקות עד שהמאפה זהוב למראה (אם מתחיל להישרף מלמעלה, אפשר להוריד מעט טמפרטורה ולאפות עוד חמש דקות). תקתוק של בצק|צילום: קרן אגם, mako אוכלמגישים חם. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |