אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

סינבונס עם טריק לבצק רך ומושלם

לקרן אגם יש טיפ מפתיע לגמרי לבצק שמרים רך וענוג, ומדובר במשהו שגם בעוד 20 שנה לא היינו עולים עליו בעצמנו. אז מה הסיפור? שוב אנחנו עם שמנת מתוקה, אבל לא איפה שאתם חושבים

|mako אוכל| פורסם12:39
סינבונס עם טריק (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.570reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

חיכיתי לרגע שבו אכין עוגת שמרים שמטביעים בשמנת להקצפה לפני האפייה, כדי לגלות שהתוצאה לא פחות מוואו. העוגה יצאה רכה ונימוחה, החיבור של חלבה עם קינמון לא פחות ממושלם, והגלייז הלבן מלמעלה סגר לי את הפינה: זו עוגת השמרים הכי טובה שיש!

המצרכים :

לבצק (8 יחידות):

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם, חלה, מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
  • חצי כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 כף שמרים יבשים
  • שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח דק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה גודל L
  • חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז

למילוי:

  • צנצנת (400 גרם) ממרח חלבה
  • 2 כפות אבקת קינמון

לציפוי:

  • חצי מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה

לגלייז:

  • רבע כוס אבקת סוכר
  • 1-2 כפות חלב

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית.

2מוסיפים את החמאה והביצה וממשיכים ללוש.

3מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שהבצק רך וגמיש (אל תוסיפו הכל בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף מים או חלב בכל פעם, עד שמתקבל בצק חלק, אלסטי וגמיש שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית. לשים את הבצק 12 דקות בסך הכל.

סינבונס עם חלבה לפני הזיגוגלפני הזיגוג|צילום: נופר צור, mako אוכל

4מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).

5מרדדים את הבצק למלבן דק על משטח עבודה מעט מקומח. מורחים ממרח חלבה בנדיבות באופן אחיד על כל הבצק, ומפזרים מעל את הקינמון.

6מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה ומכניסים למקפיא ל-15-20 דקות (כך יהיה קל יותר לפרוס אותה).

7מרפדים תבנית עגולה או מרובעת בנייר אפייה.

8פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת למשך 30-40 דקות, עד שהשבלולים תפוחים.

סינבונס עם טריק. הם פשוט כל כך יפיםהם פשוט כל כך יפים|צילום: נופר צור, mako אוכל

9מחממים תנור ל-170 מעלות.

10מוזגים על השבלולים שמנת מתוקה ואופים אותם 25-30 דקות.

11מוציאים, ובזמן שהשבלולים מצטננים מכינים גלייז לבן: מערבבים אבקת סוכר וחלב לתערובת סמיכה וחלקה. כשהשבלולים קרים מצפים אותם בגלייז (אחרת הוא יימס).

סינבונס עם חלבה. איזה ממושמעים!איזה ממושמעים!|צילום: נופר צור, mako אוכל

** הסינבונס במיטבם ביום האפייה.

** אם רוצים להכין מראש ניתן לשמור במקפיא, להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il