אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

לחמניות מתוקות במילוי פרג

חגם של אוהבי הפרג בפתח, ואין דרך טעימה יותר לציין אותו מאשר עם הלחמניות המתוקות והרכות האלה של חובבת הפרג המושבעת, קרן אגם. ואם אתם מכינים גם אוזני המן - תכינו מראש כמות יותר גדולה של המלית הפצצה הזאת

|אוכל טוב, mako| פורסם14:00
לחמניות מתוקות במילוי פרג (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.939reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כל שנה לקראת חג פורים הרשת מתלמאת במתכונים לאוזני המן, וכמו שחנוכה הוא כבר מזמן לא חג עם סופגנייה וריבה, אז גם פורים הוא חג של אוזני המן בהמון גרסאות שונות, ולמרות הכל, אני עדיין הכי אוהבת סופגנייה עם ריבה, ואוזני המן עם פרג.

כחובבת פרג מושבעת, החג הזה הוא האהוב עליי. כבר העליתי פה בעברמתכון לאוזני המן קלאסיות, אבל מה קורה כשאנחנו מכינים אוזני המן ונשארת לנו מלא מלית? אפשר למלא רולדות בצק פריך, אפשר להכין עוגות בחושות ולמלא אותן במלית פרג, אפשר לכדרר עם קוקוס ושמנת לכדורי פרג קוקוס ואפשר כמוני: להכניס את המלית לבצק שמרים מתקתק, רך ונעים ולייצר מאפי שמרים פרג שלא תוכלו להפסיק לאכול.

לאוהבי הפרג מדובר בתענוג חלומי, ואם אתם ממש לא אוהבים פרג, תשתמשו במלית אחרת, אפילו ממרח שוקולד פשוט יכול להתאים, ואפשר להשאיר אותן גם ריקות. הן עדיין יהיו לחמניות מתוקות טעימות.

המצרכים :

לבצק השמרים:

  • שלוש וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/קמח חלה או קמח לבן רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח דק
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות יוגורט (רצוי 10% שומן)
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה גודל L
  • 150-200 מ״ל חלב

למלית הפרג:

  • 125 גרם פרג טחון טרי
  • 125 מ״ל חלב
  • שליש כוס סוכר לבן
  • 2 כפות דבש
  • חצי כפית תמצית/מחית וניל
  • שליש כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • 40 גרם חמאה רכה
  • כפית גרידת לימון
  • 2-3 כפות קמח שקדים

לסירופ:

  • שליש כוס (65 מ״ל) מים בטמפרטורת חדר
  • שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן

להברשה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט לחלב. מוסיפים מחצית מכמות החלב עד ולשים 10-12 דקות, שהבצק הופך לכדור בצק אחיד חלק וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד מים).

>> עוד מתכונים לפורים

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים את הבצק כך שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם להשאיר להתפחה ללילה במקרר).

ככה זה לפני אפייהככה זה לפני אפייה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

3מכינים את המילוי: מבשלים בסיר בינוני חלב, חמאה, סוכר, דבש, וניל וגרידת לימון עד להמסה. מוסיפים פרג ואגוזים וממשיכים לבשל מעט על האש עד להסמכה הרצויה (אם התערובת לא מספיק סמיכה - מוסיפים קמח שקדים). מעבירים את המלית לקופסה אטומה לצינון מלא במקרר.

4מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 70 גרם (זה יוצא 13-15 חתיכות).

5מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק למלבן דק, ומניחים במרכזו כפית גדושה ממילוי הפרג.

מי שנכנס אדר מרבין בפרגמי שנכנס אדר מרבין בפרג|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6סוגרים את העיגול היטב והופכים כשהחלק של התפר כלפי מטה (אפשר לחרוץ חריצים יפים בעזרת תער, לא חובה). מסדרים את כל הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת למשך חצי שעה.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, וכשהתערובת מבעבעת מורידים לאש בינונית ומבשלים לעוד 5-6 דקות עד להסמכה קלה.

חיילות שלנוחיילות שלנו|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

9מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה, אופים למשך רבע שעה עד להשחמה.

10כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר.

* הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן אבל אפשר לצנן ולשמור עליהן עטופות היטב ליומיים.

תבדקו אחר כך את השינייםתבדקו אחר כך את השיניים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

בתיאבון!

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il