אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

לחמניות בורג מסוכרות

וואו, קרן אגם מחזירה אותנו עם המתכון המתוק הזה לילדות. הסוד הוא לאכול את הלחמניות המסוכרות האלה מחוץ לבית כדי להימנע מפירורי סוכר, אבל כך או כך, מדובר באחת הבציעות המספקות ביותר שיצא לנו לחוות לאחרונה

|אוכל טוב, mako| פורסם14:00
רגע הבציעה  (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.948reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כשעברנו לגור ביפו והיינו יורדים לחוף, היה עובר מוכר עם עגלה ועליה מלא לחמניות מתוקות מצופות סוכר. היינו מחכים לו לפני השקיעה והילדים היו זוללים את הלחמניות שלו. אני נורא שמחתי, גם כי יכולתי לקנות אחת כזו לעצמי, ובעיקר כי את כל הסוכר הם השאירו בים, ולא חזרו איתו הביתה.

מאז עברו כמה שנים, המוכר ההוא עדיין מסתובב בחוף שבין יפו לבת ים, וממש לאחרונה הילדים נזכרו בלחמניות האוהבות האלה וביקשו שנכין. אני התחכמתי קצת עם הצורה, אבל אתם יכולים להכין אותן גם כלחמניות עגולות עם חור. איזה בצק מושלם וטעים.

המצרכים :

ל-9 לחמניות:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח חלה/קמח לחם/קמח מניטובה/קמח לבן רגיל
  • חצי כוס סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח דק
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • ביצה גדולה
  • שלושת רבעי כוס+כף (200 מ״ל) חלב מעט חמים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כף גרידת לימון

להברשה לפני האפייה:

  • רבע כוס חלב

לסירופ סוכר:

  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס מים בטמפרטורת חדר

לטבילה:

  • 2 כוסות סוכר לבן

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר את כל מצרכי הבצק פרט לחלב - שממנו מוסיפים רק חצי מהכמות. לשים במהירות איטית (בסך הכל 10-12 דקות) ומוסיפים את יתרת החלב בהדרגה בזרם איטי, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים אותו בתוכה כל שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים ומנילים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר (או ללילה במקרר).

3מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים במשקל 100 גרם. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה, מחזיקים בשני הקצוות ומסובבים כל אחד לכיוון אחר ליצירת צורה של בורג. מקפלים את הבורג ל-2 ומגלגלים שובלצורת בורג עם לולאה בקצה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

ציפוי בסוכרציפוי בסוכר|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק, ומניחים את כל הלחמניות להתפחה נוספת כחצי שעה.

5מחממים תנור ל-170 מעלות.

6מברישים את הלחמניות בחלק, ואופים כ-20 דקות, עד השחמה.

7מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-5 דקות עד להסמכה. מעבירים לקערה שיהיה נוח לטבול בה את הלחמניות.

8מכינים קערה נוספת עם סוכר לטבילת הלחמניות.

9כשהלחמניות יוצאות מהתנור, טובלים כל אחת בסירופ, ומיד מעבירים לקערת הסוכר לציפוי עד שכל הלחמניות עטופות היטב בסוכר.

לחמניות בורג מסוכרותלחמניות בורג מסוכרות|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

מגישים חמים וטרי!

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il