
לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנההאירים קוראים למנה הזו לחם תפוחי אדמה ומגישים אותה על תקן לחמניות, אנחנו קופצים עליה כתחליף ללביבות הרגילות, שלחלקנו כבר התחילו לצאת מכל החורים. תסתכלו כמה שהן מגרות, ותגידו שלא תאמצו אותן לנצח![]() צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako |
באירלנד מכנים את הלביבות האלו "לחם תפוחי אדמה אירי" ואוכלים אותן כמו לחמניות, עם מטבלים בצד, אבל אנחנו הרי בחנוכה, ואין יותר מתאים מהן כגיוון ללביבות הרגילות. תהליך ההכנה שלהן מאוד פשוט ואינו כולל הרבה מרכיבים, והטעם מושלם. מה גם שאפשר להכין את הבלילה אפילו 3-4 שעות מראש ולשמור עד טיגון במקרר, או להכין את הלביבות עצמן מראש ואז לחמם בתנור, הן יישארו מעולות. אפשר לגוון בטעמים ולהוסיף לבצק עשבי תיבול, או אפילו קצת שום כתוש לארומה מושלמת. אפשר גם להכין כלביבה אחת ענקית. המצרכים :ל-15-16 לביבות גדולות:
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך (טיפ ממני: כשאני ממהרת ורוצה לזרז תהליכים אני מכסה את תפוחי האדמה בהרבה מאוד מים, מביאה לרתיחה ולא מנמיכה את האש, משאירה אותה גבוהה כל הזמן, ככה הם מתרככים ממש ממש מהר). באווירה אירית|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako2מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. 3מוסיפים מלח, מוצרלה מגורדת, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת כדור בצק גדול. 4מחממים מחבת רחבה ומשמנים בחמאה או בספריי שמן (למזעור נזקים). 5יוצרים מהבצק 15-16 כדורים (מתקבל משקל של כ-65 גרם כל אחד). תראו|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako יותר טוב מסתם לביבה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako6מניחים על המחבת כדור ומועכים אותו בעזרת מרית עד שיהיה שטוח. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים. 7מגישים חם, אפשר עם מטבל יוגורט או גבינה. המתכון עלה לראשונה בדצמבר 2022 ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |