מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

אתמול, אחרי שסיימתי לצלם את הבלונדיז, המתבגר נכנס הביתה ושאל מה זה. אמרתי לו שאלה בלונדיז, אבל זה לא שכנע אותו והוא דרש לדעת: "איזה טעם יש לזה?". מדובר בנער הכי חשדן בעולם, אז בכל פעם שהוא שואל "איזה טעם יש לזה" אני מיד עונה "וניל", כי אני יודעת שעוגת וניל יש סיכוי שהוא יטעם.

"אז למה קוראים לזה בלונדיז?", הוא החליט להקשות.

- כי זה האח של הבראוניז, רק בבהיר.

"אז יש בזה שוקולד לבן?"

- לאאאאאא, זה בלי שוקולד לבן. זה בלי שוקולד בכלל, בגלל זה זה בלונדי ולא בראוני.

"חחחח, אז זה סתם עוגת וניל". והלך לחדר.

ברגע הזה הבנתי עד כמה קשה הקיפוח של הבלונדיז, שבעיניי לא מקבלים את הכבוד וההערצה שהם ראויים להם רק בגלל שאין בהם שוקולד. תכלס ההכנה די דומה, התבנית תמיד מרובעת, הגובה אותו גובה והחיתוך של הבלונדיז תמיד יהיה בצורת מרובעים. בעוד הבראוניז נקראים בראוניז בגלל הצבע של השוקולד, מה שמייחד את הבלונדיז הוא הטעם של הסוכר החום שמתקרמל בתנור ומייצר עוגה/עוגייה עם טעם משגע ומרקם צ'ואי שמפנק את הפה מבפנים. פתרון נהדר לאלו שלא אוכלים שוקולד, למשל.

את הבלונדיז אפשר להכין עם סוכר חום כהה או בהיר (ובכל מקרה לא רק סוכר לבן, ראו הוזהרתם), יש כאלו שמוסיפים אבקת אפייה לקבלת ריבועים מעט שמנמנים יותר ויש כאלו שמוותרים, ויש המון תוספות שיכולות להשפיע על הטעם והמרקם של הבלונדיז - ובעיקר להפוך את המנה החיוורת הזו לקצת יותר יפה. כי לא יעזור, היעדר השוקולד משפיע על הנראות, ולא לטובה.

בלונדיז לוטוס - ריבוע (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ריבוע | צילום: קרן אגם, mako אוכל
בלונדיז לוטוס - פרופיל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ופרופיל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

איך משדרגים בלונדיז?

מלמעלה אפשר לפזר לפני האפייה עוגיות לוטוס או מיני אוריאו; לבלילה אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס בכל טעם שיש (מריר, חלב, לבן או שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים), ואפשר גם לתבל אותה במעט גרידת תפוז או קינמון, ואפילו באבקת קפה או בקצת נוזל קפה חזק.

הבלילה של הבלונדיז תשמח להשתדרג גם בכל סוגי האגוזים קצוצים (אני הכי אוהבת עם פקאנים) או בשברי עוגיות, ואפשר גם להטמין פירות בבלילה (הכי טעים עם פטל טרי), ואחרי האפייה אפשר בכיף להוסיף גלייז או קרם בכל טעם שהוא. אם יש לכם עוד רעיונות לכו עליהם, תמיד אפשר לתת טוויסט של טעם.

בלונדיז לוטוס מקרוב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תרשו לנו להתקרב עוד קצת | צילום: קרן אגם, mako אוכל

מתכון: בלונדיז עם עוגיות לוטוס

המצרכים (לתבנית 20*20 ס"מ):
200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1 כפית תמצית או מחית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח (זה לא הרבה זה מושלם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (או חום, או בכלל לא)
עוגיות לוטוס חצויות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. אני אוהבת שהנייר מציץ מהצדדים כי אחר כך אפשר פשוט להרים אותו ולחלץ את הבלונדיז מהתבנית בקלות.

2. מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר חום בהיר וסוכר לבן.

3. מוסיפים ביצים ווניל וטורפים היטב פנימה.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ובעזרת מטרפה מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים שוקולד צ'יפס (אם רוצים) ומערבבים שוב.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים מלמעלה חצאי עוגיות לוטוס.

6. אופים 30 דקות, עד שקיסם שננעץ בבלונדיז יוצא עם פירורים לחים.

7. מצננים וחותכים לריבועים.

בלונדיז פקאן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בלונדיז פקאן | צילום: קרן אגם, mako אוכל

בלונדיז פקאן ושוקולד צ'יפס

המצרכים (לתבנית 25*25 ס"מ):
150 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
חצי כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (160 גרם)
חופן גדול של פקאנים קצוצים גס (50 גרם)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום ומלח.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.

4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים. מתקבלת תערובת מאוד סמיכה, סטייל עוגיות שוקולד צ'יפס, וזה בסדר.

5. מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים ומיישרים.

6. מפזרים את שברי הפקאנים ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בבלונדיז יוצא עם פירורים לחים.

7. מצננים וחותכים לריבועים קטנים.

** שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

בלונדיז פקאן בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> במדור הקודם למדנו את כל הסודות לעוגת גבינה פירורים מעולה

>> ושבוע קודם היו פה מתכונים לפשטידות מעולות וטיפים מרכזיים לאירוח בשבועות

חג שמח!