תבשיל טלה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
תבשיל טלה. הכי כיף להרשים את האורחים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

תבשיל טלה

המרכיבים:
2 ק"ג צלעות טלה או שוק טלה
2 גזרים, חתוכים לקוביות
10 שיני שום
1 כוס יין לבן
3 כפות דבש
1 מקל קינמון
1 כפית זרעי כוסברה
4 ליטר ציר טלה או מים
כף מלח
3 אגסים מקולפים, מגולענים וחתוכים לפלחים

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב ועמוק יוצקים מעט שמן זית וצורבים את הצלעות משני הצדדים עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים.

2. מוזגים יין, דבש, קינמון וזרעי כוסברה. מכסים בציר או מים ומוסיפים כף מלח.

3. מבשלים שעה ומוסיפים את האגסים. מבשלים עוד שעה אחת. טועמים ומתקנים תיבול.

מרק חרירה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מרק חרירה. מתחילים לילה קודם | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב


מרק חרירה: מרק חומוס ועדשים

המרכיבים:
1 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
1.5 כוסות עדשים חומות, מושרות לילה במים
2 בצלים בינוניים קצוצים
5  יחידות סלרי, העלים והגבעולים קצוצים בנפרד
4 ליטר ציר עוף
1 כפית חוויאג' למרק (עם כורכום)
3-4 עגבניות מגוררת בפומפייה
5 כפות שמן לטיגון
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
½ כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)
1 כוס אטריות דקות לא מבושלות

סיר גדול

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את העדשים והחומוס, משרים למשך הלילה ושוטפים אותם שוב לפני הבישול.

2. בסיר הבישול מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל וגבעולי הסלרי הקצוצים עד להזהבה. מוסיפים את העדשים, החומוס וציר עוף, ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את החוויאג' והעגבניות המרוסקות (מעורבבות עם כוס מים חמים). במהלך הבישול יש לטעום, ולהוסיף תבלינים לפי הצורך.

4. מבשלים שעה על אש קטנה בסיר מכוסה. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים, הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים גם את כוס האטריות הלא מבושלות ובוחשים. מבשלים עוד עשר דקות ומגישים.

תבשיל קציצות דגים (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
תבשיל קציצות דגים. חריף ומתקתק | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

תבשיל קציצות דגים

המרכיבים:
700 גרם תערובת דגי ים קצוצים (מוסר, סלמון וכו')
4 כפות קוביות פלפל קלוי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
4 כפות קוביות עגבנייה קטנות
1 כף כמון
מלח
פלפל

לרוטב:
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים יבשים מתוקים
1 כפיות כמון
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
10 שיני שום שלמות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף עריסה
כוסברה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים עד השחמה. מוסיפים פלפלים מתוקים יבשים, כמון ופפריקה. מטגנים מעט תוך בחישה מתמדת.

2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד לקבלת רוטב סמיך.

4. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקיצות בקערה עם מלח ופלפל לפי הטעם ויוצרים קבבים במשקל 50 גרם כל אחד.

 5. מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.

* המתכונים באדיבות השף אביב משה ממסעדת MESSA

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> חיתוכיות תמרים עם שטרויזל
>> עוגת שוקולד עסיסית

>> לכל כתבות המגזין