
המצרכים (6 מנות):לבצק (מתכון של רמה מהמטבח של רמה):
לתוספות:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים ביחד את הקמח, הסוכר, השמרים ושמן הזית. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים. כשמגיעים למרקם דביק מוסיפים את המלח. 2מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים ולשים את הבצק בערך 7 דקות ביד, עד שהוא נהיה גמיש, חלק ואלסטי. מכסים במגבת לחה ומניחים לשעה לתפיחה (במקום לישה ידנית, אפשר ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה 4-5 דקות במהירות אטית). 3קולים את החציל בתנור חם מאוד (220 מעלות) כ-15-20 דקות, עד שהוא מתרכך לחלוטין וקליפתו נחרכת מכל הכיוונים (אפשר לעשות זאת גם מעל להבת הגז). 4אחרי התפיחה מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 5מקמחים משטח עבודה ופותחים 2 כדורים עם מערוך ליצירת אליפסה בעובי של קצת פחות מחצי ס"מ. 6שמים בקערה קטנה את העגבניות, הזוקיני והפלפלים. מתבלים בעלי הרוזמרין הקצוצים, שמן זית, מלח ופלפל. 7מקמחים תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט בסולת, ועליה מניחים את הכדורים המרודדים. 8על כל אליפסת בצק שמים כף מבשר החציל הקלוי ומשטחים. לוקחים גם קצת מהקליפה החרוכה (שתיתן אחלה טעם) ומניחים מעל. מעל מפזרים באחידות מהירקות והנקניק המעושן הפרוס. לאוהבי החריף – מניחים גם פרוסות צ'ילי אדום. 8מזלפים מעל הכל את שמן זית ומעט ממיצי הירקות שניגרו בתחתית הקערה. 10 מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (230-250 מעלות) ואופים 3-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להשחים בקצוות. מוציאים בזהירות ומגישים. 11חוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק. >> בשבוע שעבר הכנו כריך עם פסטרמה וריבת תפוחים ובצל מהירה איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |