מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

כריך חביתה עם טחינה ופסטרמה

סנדוויץ' חביתה שהוא גם סנדוויץ' פסטרמה - ולא תאמינו, אבל יש בו גם טחינה וסילאן. לזה אנחנו קוראים יציאה

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם12:59
כריך חביתה עם טחינה ופסטרמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 לחמניות (עדיף לחמניות מחמצת עם קמח שיפון)
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • קורט תבלין זעתר
  • 1-2 כפיות שמן זית
  • 3 כפות טחינה מלאה
  • כף סילאן
  • מלפפון בגודל בינוני, חתוך גס
  • 4-6 פרוסות פסטרמה עוף

אופן ההכנה:

1מחממים מעט שמן זית במחבת.

2טורפים את הביצים עם מלח וזעתר. יוצקים אל המחבת החמה ומערבבים היטב. כשהביצים כמעט מבושלות לחלוטין, אחרי 1-2 דקות, הופכים את החביתה, ומניחים לעוד כחצי דקה. מוציאים את החביתה מהמחבת וחוצים באמצע.

3מערבבים את הטחינה והסילאן לתערובת חלקה.

4חוצים את הלחמניות לרוחב. בתחתית כל לחמנייה מורחים מממרח הטחינה והסילאן. מעל מניחים מחצית מהחביתה, ומעליה חצי מפרוסות המלפפון והפסטרמה.

5סוגרים ומגישים, או אורזים לבית הספר.

איך אתם הופכים את היום שלכם ליום סבבה? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרסים

>> בשבוע שעבר זללנו סנדוויץ' חם של סלמי וביצת עין

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> לצפייה בכל פרקי התכנית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il