אוכל
אוכל

כריך פסטרמה וממרח זיתים

איך משדרגים כריך פסטרמה פשוט? מכינים ממרח זיתים ביתי, זורקים פנימה כמה תוספות מפתיעות כמו קישוא ואפרסק וחותמים בלחם כפרי מפנק. לא חתיכת שדרוג?

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם07:18
הלחם של תומר כריך פסטרמה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
Rating:54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לכריך:

  • 4 פרוסות גדולות של לחם כפרי
  • כף מיונז וכף חרדל גרגרים, מעורבבים יחדיו
  • 1 קישוא קטן, חתוך לטבעות דקות
  • 6-7 פרוסות פסטרמה דלת שומן, חתוכה לרצועות עבות
  • 3-4 עלי חסה
  • חופן קטן עלי שמיר
  • 1 בצל קטן, פרוס דק
  • 1/2 אפרסק, פרוס דק
  • כפית שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3-4 פרוסות פסטרמה בדבש

לממרח הזיתים:

  • חופן זיתי קלמטה מגולענים
  • שן שום, 7-8 גבעולי עירית, קצוצים דק
  • 2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מתחילים בממרח הזיתים: שמים את הזיתים בקערת מכתש ועלי ביחד עם העירית והשום וטוחנים לממרח גס. בוחשים פנימה את שמן הזית (ניתן גם לטחון לממרח בכוס גבוהה בעזרת בלנדר ידני).

2בונים את הכריך: על 2 פרוסות של הלחם מורחים מממרח הזיתים ועל השתיים האחרות מהמיונז והחרדל המעורבבים.

3על הפרוסות עם ממרח הזיתים מניחים את פרוסות הקישוא, הפסטרמה דלת השומן, החסה, השמיר, הבצל והאפרסק ומעליהן מזלפים את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הכל את הפסטרמה בדבש. סוגרים את הכריך עם הפרוסה שעליה המיונז והחרדל, חותכים באמצע ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו רוסטביף עם ירקות קלויים על הגריל
>> לכל המתכונים לחנוכה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il