אוכל
אוכל

מסבחה ביתית במרקם גס

ברור שאנחנו מתים על חומוס, אבל בימים כאלה יש בנו משהו שנמשך יותר לגרגירים הגסים, חמימים ומלאי הטעם עם שמן הזית, השום והפטרוזיליה. או במילה אחת: מסבחה

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם11:15
מסבחה במרקם גס. תרגישו בבית (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

מרכיבים:

  • 1 כוס חומוס שהושרה למשך הלילה במים
  • 1 בצל, חתוך גס
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • 1-2 שיני שום קצוצות דק
  • 3-4 כפיות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מסננים את החומוס ממי ההשריה. מעבירים לסיר, מכסים ב-5 ס"מ של מים, מוסיפים את הבצל ומביאים לרתיחה.

2מסירים את הקצף שעולה לפני השטח (קוראים לזה "לקפות") וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעה, או עד שגרגרי החומוס מתרככים.

3מעבירים את החומוס למכתש ובעזרת עלי מועכים אותו עד שמתקבל מרקם גס.

4מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בעדינות, עד שמתקבל חומוס יפה.

* אין לכם עלי ומכתש? ניתן גם ליצור את החומוס במרקם דומה על ידי פולסים במעבד מזון (שימו לב: אנחנו לא רוצים כאן מרקם חלק).

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> לצפייה בכל פרקי התכנית

>> והנה קדירה מעולה לארוחת שישי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il