אוכל
אוכל

מאפינס בננה נוטלה

אם נהיה כנים, כל דבר שקשור בנוטלה מתקבל אצלנו בברכה, וכשמדובר בשילוב מבורך בין בננה לנוטלה, אנחנו בכלל מבסוטים אש

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם09:57
מאפינס בננה נוטלה (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
Rating:2.914reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

מרכיבים:

  • 1 בננה גדולה, בשלה (או 2 קטנות)
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כוס יוגורט סמיך (עדיף בסגנון יווני או בלקני)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות ממרח נוטלה
  • 1 כפית שמן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים עטרות נייר בתוך 2 תבניות מאפינס.

2בקערה מועכים את הבננה בעזרת מזלג למחית חלקה יחסית.

3בקערה בינונית טורפים במטרפה את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת קצף בהיר.

4מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, היוגורט ותמצית הווניל וטורפים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

5בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות ליצירת בלילה אחידה.

6בקערה קטנה שמים את הנוטלה והשמן ומחממים במיקרוגל במשך 10 שניות. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.

7ממלאים כל שקע בכף גדושה מבלילת המאפינס (בערך עד 1/3 גובה השקע).

8מזלפים מעט מתערובת הנוטלה על כל מאפין ומכסים בתערובת המאפינס כך שכל השקעים מלאים עד ¾ גובה.

9מעל כל מאפין מזלפים עוד קצת מממרח האגוזים ויוצרים צורות אקראיות בעזרת קיסם.

10אופים במשך 12-15 דקות עד שהמאפים מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il