אוכל
אוכל

פוקאצ'ה משודרגת עם רוקט וחזה אווז מעושן

הפוקאצ'ה לא חייבת לבוא ליד משהו, היא לגמרי יכולה להיות מנה בפני עצמה, כשמשדכים לה עלי רוקט טריים וקוביות חזה אווז מעושן שהוקפצו קלות

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם09:35
ככה משדרגים לחם (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפוקאצ'ה:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן מנופה
  • ¾ כוס (150 גרם) מחמצת קמח לבן
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • ½ כף מלח דק
  • שמן זית לשימון התבנית וזילוף מעל הפוקאצ'ה
  • מלח גס
  • עלים מ-4 גבעולי תימין

לתוספות:

  • 150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
  • שמן זית
  • חופן עלי רוקט
  • גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה:

1בקערה שמים את הקמח, המחמצת והשמרים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

2בוחשים פנימה את המלח וממשיכים לערבב, עד שמתקבל בצק חלק, נוזלי ודביק.

3מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. יוצקים את הבצק עליו, מקמחים היטב ומכסים בנייר אפייה או במגבת.

4מתפיחים במקום חמים כחצי שעה. בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.

5בתום זמן ההתפחה, מזלפים מעל הפוקאצ'ה שמן זית ומפזרים מעל מלח גס ועלי תימין.

מכניסים לתנור החם ואופים 20-30 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה יפה.

6רגע לפני שהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור, מקפיצים במחבת מעל להבה גבוהה את קוביות חזה האווז, עד שנתחיו משחימים – משהו כמו 3-5 דקות של טיגון אגב ערבוב. מעל הפוקאצ'ה החמה יוצקים מעט שמן זית, מפזרים את קוביות חזה האווז עם השומן שניגר ממנו. מפזרים מעל את עלי הרוקט בנדיבות וגם את גרידת הלימון.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il