
מרק בצל בקערת לחם כפרילחם טוב לא חייב לבוא לצד המרק, הוא יכול גם לשמש בתור הקערה. אחרי שתצלחו בקלילות את הכנת מרק הבצל, מזגו אותו לתוך לחם כפרי טרי עם קצת תימין ופרמזן - ותיהנו מהחורף כאילו הייתם בצרפתתומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם01/01/1514:20 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים :למרק:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והחמאה וכשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצלים. מטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-12-15 דקות, או עד שהבצלים משחימים. 2בוחשים פנימה את הקמח עד שהוא נספג בבצל ואז מוסיפים את היין. 3מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם בערך 6 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים. 4מוסיפים את הציר או המים, התימין ואת מיץ התפוזים, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. 5מבשלים 20-30 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים ומתקבל מרק סמיך ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך. 6מוזגים לקערת הלחם ומגישים עם פרמזן וקורט עלי תימין. >> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |