מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מרק בצל בקערת לחם כפרי

לחם טוב לא חייב לבוא לצד המרק, הוא יכול גם לשמש בתור הקערה. אחרי שתצלחו בקלילות את הכנת מרק הבצל, מזגו אותו לתוך לחם כפרי טרי עם קצת תימין ופרמזן - ותיהנו מהחורף כאילו הייתם בצרפת

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם14:20
מרק בצל צרפתי עם טוויסט . מושלם לחורף (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למרק:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 3 בצלים לבנים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2 בצלים סגולים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2-3 כפות קמח
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 ליטר ציר עוף או ירקות (או מים)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • כיכר לחם כפרי, חתוכה מלמעלה ומרוקנת מתוכן
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת
  • עלי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והחמאה וכשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצלים. מטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-12-15 דקות, או עד שהבצלים משחימים.

2בוחשים פנימה את הקמח עד שהוא נספג בבצל ואז מוסיפים את היין.

3מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם בערך 6 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

4מוסיפים את הציר או המים, התימין ואת מיץ התפוזים, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

5מבשלים 20-30 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים ומתקבל מרק סמיך ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.

6מוזגים לקערת הלחם ומגישים עם פרמזן וקורט עלי תימין.

>> לכל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"

>> לצפייה בכל פרקי התכנית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il