
לחמניות מחמצת מקמח מלא עם תמרים וטחינהלחמניות הן הצד השובב והמפנק יותר של הלחמים, וכשהן מתוקות, בתוספת תמרים, טחינה וקינמון הן כמו עוגה קטנה - רק עם קצת פחות רגשות אשם בגלל הקמח המלאתומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם07/01/1512:21 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים (6 מנות):מרכיבים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל המרכיבים מלבד המלח והתמרים לקבלת תערובת אחידה. לשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים 6-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, נעים ומעט דביק. 2מוסיפים את ממרח התמרים ולשים 3 דקות נוספות. הבצק הסופי מעט דביק וזה בסדר. 3מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים או עד שהבצק הכפיל את נפחו. 4מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-6 חלקים. מעצבים בעדינות (כדי לא להוציא מהבצק יותר מדי אוויר) כל חלק לצורת לחמנייה מאורכת. 5בצלחת שטוחה שמים את השומשום ומצפים איתו את חלקי הבצק (אפשר מכל הכיוונים ואפשר רק מצד אחד). 6מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-50%. 7אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות, או עד שהלחמניות נאפו לחלוטין וצבען התכהה. 8מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות להתקרר לפחות 20 דקות, ואז אפשר לחתוך אותן באמצע ולהכין מהן סנדוויץ' טעים. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |