
גריסיני פריך עם תוספות שוותהזמנתם חברים לארוחה? לכו על הקלאסיקה והגישו על ההתחלה מקלות גריסיני פריכים עם קמח מלא ושדרוגים כמו קשקבל, תימין, צ'ילי ועוד הרבה דברים טובים. הכמות גדולה מדי? מקפיאיםתומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם31/12/1409:57 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים :לבצק (80-100 יחידות):
לתוספות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, השמרים והמים. מפעילים על מהירות בינונית- נמוכה עד שהחומרים מתחילים להתאחד. 2מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הסוכר והמלח וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד. לשים במהירות גבוהה 5-6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. 3מוציאים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח. 4מחלקים את הבצק ל-4. משטחים מעט את כדורי הבצק ובכל אחד מהכדורים שמים תוספות שונות ומעצבים בחזרה לצורת כדור. למשל: חלק אחד עם תימין, אורגנו וקשקבל, שני עם שום, צ'ילי קצוץ וזעתר, שלישי עם בזיליקום וקשקבל ועוד אחד עם שומשום וקצח וכן הלאה. 5מניחים את הכדורים על גבי משטח מקומח, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של 20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח בשלב זה). 6מרדדים כדור בצק אחד לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מניחים את המלבן כך שהצד הרחב שלו פונה אליכם ואז חותכים אותו למקלות בעובי 1-2 ס"מ (כדאי להיעזר בגלגלת פיצה, יוצאים בערך 20-25 מקלות מכל חלק). מעבירים את המקלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדור בצק נוסף ומניחים בתבנית אחרת. 7מברישים את המקלות בשמן זית וזורים מעליהם זעתר, מלח גס קצח או שומשום אם רוצים. מכסים במגבת או נייר אפייה ומשהים ל-20 דקות נוספות. 8את כדורי הבצק הנוספים ניתן להפוך לגריסיני בתום האפייה של הכדורים הראשונים או להקפיא לשימוש ביום אחר (ראו הסבר בסוף). 9מסירים את הכיסוי ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 10 דקות. 10מחליפים את סדר התבניות (מעלים למעלה את מה שהיה למטה ולהפך) ומסובבים את התבניות ב-180 מעלות כדי שיאפו בצורה אחידה. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שמתקבלים מקלות זהובים, נוקשים ופריכים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני האכילה. טיפ: אם לא אופים את כל הגריסיני בנגלה אחת, ניתן להקפיא את הבצקים (אחרי שקיבלו את התוספות) ובעת הצורך מפשירים, מרדדים, חותכים למקלות ואופים. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |