אוכל
אוכל

לחם שיפון עם בירה, אגוזי פקאן וחמוציות

כדרכם של לחמים, גם כדי לאכול את הכיכר הזו תיאלצו להתאזר בסבלנות, אבל אחרי הביס הראשון התסכול יפנה מקום לטובת עונג גדול: גם שיפון, גם בירה, גם פקאנים וגם חמוציות – פייר - מי צריך יותר?

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם17:45
הטוב מכל העולמות (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ללחם (3 כיכרות):

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל
  • 4 כוסות (500 גרם) קמח שיפון
  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח תירס
  • 1 כוס (200 גרם) מחמצת קמח מלא
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה
  • 3/4 כף מלח
  • 4 כפות אגוזי פקאן (חצויים או קצוצים גס)
  • 3 כפות חמוציות מיובשות (עדיף ללא סוכר)

לציפוי:

  • 1/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס קצח

לקימוח:

  • קמח לבן

  • סולת

אופן ההכנה:

1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים,המחמצת, המים והבירה. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים ואז מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה.מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.

2מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר.

3מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 6-8 שעות או אפילו למשך הלילה.

4מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים לשלושה חלקים. מעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה.

5על גבע משטח עבודה מפזרים את השומשום והקצח ומגלגלים בהם את הכיכרות כך שיצופו היטב מכל הכיוונים.

6מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת ומתפיחים שוב, 3-4 שעות, עד שנפח הכיכר עולה ב-30% בערך.

7מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים 20 דקות ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור) ומנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 20 דקות נוספות ומנמיכים ל-170 מעלות ל-20 דקות אחרונות.

8מוציאים את הכיכרות, מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.

טיפים:- 15 דקות לפני ששמים את הכיכרות בתנור, שמים בתחתיתו קערת נירוסטה עם מים. את הקערה מוציאים אחרי 10 הדקות הראשונות של האפייה.- כדאי לאפות את הכיכרות על גבי אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה מניחים לתנור להתחמם מחדש.

>> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il