
לחם שיפון עם בירה, אגוזי פקאן וחמוציותכדרכם של לחמים, גם כדי לאכול את הכיכר הזו תיאלצו להתאזר בסבלנות, אבל אחרי הביס הראשון התסכול יפנה מקום לטובת עונג גדול: גם שיפון, גם בירה, גם פקאנים וגם חמוציות – פייר - מי צריך יותר?תומר בלס|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם29/12/1417:45 ![]() צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב |
המצרכים :ללחם (3 כיכרות):
לציפוי:
לקימוח:
אופן ההכנה:1בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים,המחמצת, המים והבירה. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים ואז מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה.מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה. 2מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר. 3מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 6-8 שעות או אפילו למשך הלילה. 4מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומחלקים לשלושה חלקים. מעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה. 5על גבע משטח עבודה מפזרים את השומשום והקצח ומגלגלים בהם את הכיכרות כך שיצופו היטב מכל הכיוונים. 6מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת ומתפיחים שוב, 3-4 שעות, עד שנפח הכיכר עולה ב-30% בערך. 7מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים 20 דקות ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור) ומנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 20 דקות נוספות ומנמיכים ל-170 מעלות ל-20 דקות אחרונות. 8מוציאים את הכיכרות, מניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים. טיפים:- 15 דקות לפני ששמים את הכיכרות בתנור, שמים בתחתיתו קערת נירוסטה עם מים. את הקערה מוציאים אחרי 10 הדקות הראשונות של האפייה.- כדאי לאפות את הכיכרות על גבי אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה מניחים לתנור להתחמם מחדש. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |