אוכל
אוכל

אוסובוקו בקר וירקות שורש

האיטלקים נשבעים בתבשיל הזה, העשיר והמנחם, שמבלה לפחות שעתיים על האש. רוצים להבין למה? הנה ההזדמנות שלכם

|mako אוכל| פורסם07:17
אוסובוקו בקר וירקות שורש (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.265reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 נתחים של אוסו בוקו (תתייעצו עם הקצב)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית גרגירי כוסברה כתושים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עבות
  • כרישה, שטופה וחתוכה ל-5
  • 5 בצלים קטנים, קלופים (שלמים)
  • בצל בינוני, פרוס לרצועות
  • ראש שום (שלם, לא מקולף)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כוס ציר בקר
  • כוס יין אדום חצי יבש
  • כף אבקת מרק בצל
  • 5 תפוחי אדמה קטנטנים, קלופים
  • רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1מתבלים את הבשר במלח, פלפל וזרעי כוסברה ומטגנים בשמן זית בסיר עמוק כ-3 דקות מכל צד.

2מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה. מטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

3מחזירים את הבשר לסיר ומסדרים כך שהירקות יהיו מונחים סביבו. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וציר בקר ומערבבים.

4מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מבשלים כ-10 דקות עם כיסוי חלקי.

5מוסיפים את אבקת המרק ו-2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה ורבע. מוסיפים את תפוחי האדמה האדמה, הבזיליקום ועוד קצת מים (בין חצי כוס לכוס, לפי הצורך) ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

6מוודאים שהבשר רך (נועצים בו מזלג) ושהרוטב מצומצם מספיק, ומגישים חם.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מג'דרה
>> והנה קינוח-על בשם קרמבו אוראו
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il