
קובה פטנטרון יוחננוב חלק איתנו את השיטה שלו להכנת קובה מושלמות בלי בצק ובלי גלגולים, ואנחנו כרגיל עפנו. קובה סלק בשבת? עכשיו זה באמת קטן עלינו!![]() צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב |
המצרכים :לבשר (לכ-25 קובות בגודל בינוני):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט. 2מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. 3יוצרים קציצות במשקל 25 גרם כל אחת. 4לציפוי: טורפים היטבבקערהאת הביצים עם המלח.המלח שובר המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח. 5שמים את הסולת בקערה. 6טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל). 7זורקים את הקובות לתוך מרק רותח (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אפשר להכין עם כל מרק שרוצים (ואם אתם בעניין של מרק קובה סלק, הנה המתכון של רון). למתכון המקורי בבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב" בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |