אוכל
אוכל

קובה פטנט

רון יוחננוב חלק איתנו את השיטה שלו להכנת קובה מושלמות בלי בצק ובלי גלגולים, ואנחנו כרגיל עפנו. קובה סלק בשבת? עכשיו זה באמת קטן עלינו!

קובה פטנט, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב)
צילום: רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב
Rating:4.5267reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבשר (לכ-25 קובות בגודל בינוני):

  • 500 גרם בשר טחון
  • בצל גדול, קצוץ דק דק
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סולת
  • כפית תבלין ראס אל חנות או בהרט
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 2 כוסות סולת

אופן ההכנה:

1מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.

2מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה.

3יוצרים קציצות במשקל 25 גרם כל אחת.

4לציפוי: טורפים היטבבקערהאת הביצים עם המלח.המלח שובר המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.

5שמים את הסולת בקערה.

6טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).

7זורקים את הקובות לתוך מרק רותח (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אפשר להכין עם כל מרק שרוצים (ואם אתם בעניין של מרק קובה סלק, הנה המתכון של רון).

למתכון המקורי בבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il